Zavřít reklamu

Přidání Lupy na plochu

O možnostech Lupy v iOS jsme vás na stránkách našeho magazínu informovali již mnohokrát. Lupu můžete spustit například zadáním jejího názvu do Spotlightu, můžete si ji ale přidat také na plochu. Potažením prstem po displeji iPhonu směrem dolů aktivujte Spotlight a do vyhledávacího pole zadejte výraz „Lupa“. Jakmile se vám zobrazí ikonka Lupy, dlouze ji stiskněte a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Přidat na plochu.

Rychlé volání

Tento trik rozhodně není v operačním systému novinkou, spousta lidí o něm ale neví. Pokud chcete snadno a rychle vytočit naposledy volané číslo, spusťte na iPhonu Telefon, přejděte na číselník a klepněte na zelené tlačítko pro zahájení hovoru. V horní části displeje iPhonu se vám zobrazí naposledy volané číslo, které můžete znovu vytočit opětovným klepnutím na zelené tlačítko se symbolem sluchátka.

Změna podkladu v Poznámkách

Když spustíte nativní Poznámky, máte k dispozici ve výchozím nastavení prázdný, nelinkovaný podklad. Věděli jste ale, že jej můžete snadno změnit? Na iPhonu spusťte Nastavení -> Poznámky. Zamiřte do sekce Zobrazení, klepněte na Linky a mřížky a poté vyberte preferovaný styl.

Rozpoznání zvuku

Operační systém iOS vám v rámci Zpřístupnění nabízí také možnost upozornění na specifické zvuky. Používáte sluchátka s potlačením hluku a bojíte se, že neuslyšíte zvonek? Máte sluchový handicap a těžko rozpoznáváte konkrétní zvuky? Můžete se na ně nechat upozornit iPhonem. Spusťte Nastavení -> Zpřístupnění -> Sluch, a klepněte na Rozpoznávání zvuku. Aktivujte funkci Rozpoznávání zvuku, klepněte na Zvuky a poté vyberte zvuky, na které si přejete být upozornění.

Skupiny kontaktů

Na iPhonu si můžete také vytvořit skupiny kontaktů. Na iPhonu spusťte Telefon a na liště ve spodní části obrazovky klepněte na Kontakty. V levém horním rohu klepněte na Seznamy a poté v pravém horním rohu zvolte Přidat seznam. Pojmenujte seznam, klepněte na něj a poté můžete postupně začít přidávat kontakty klepnutím na Přidat kontakty.

Dnes nejčtenější

.