Zavřít reklamu

Občas se můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete cokoliv přiblížit – a je jedno, zdali se řadíte mezi starší generaci a již špatně vidíte, popřípadě zdali se něco nachází v dáli. Většina z vás by zajisté k přiblížení využila Fotoaparát, popřípadě byste v něm pořídili fotografii a tu si přiblížili v rámci aplikace Fotky. Nejedná se však o úplně ideální řešení, jelikož maximální možné přiblížení je zde omezené. Dobrou zprávou ale je, že v iOS 15 již existuje jednoduchá možnost, pomocí které si můžete cokoliv přiblížit prakticky neomezeně, a to jak v reálném čase, tak po zachycení.

Jak na iPhone spustit a využívat aplikaci Lupa

Celý tento proces můžete provést v nativní aplikaci Lupa. Pokud máte operační systém iOS prošlý skrz naskrz, tak jste si zcela jistě této aplikace nikde nevšimli. A není se čemu divit, jelikož je skrytá a dostanete se do ní jen v případě, že znáte postup. Konkrétně je nutné, abyste provedli vyhledání této aplikace, například skrze Spotlight, odkud ji následně můžete spustit. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli na domovskou obrazovku.
  • Jakmile tak učiníte, tak zde přejeďte prstem shora směrem dolů.
  • Tímto se otevře Spotlight, kde vás nahoře zajímá vyhledávání.
  • Do tohoto textového pole pak zadejte text Lupa.
  • Následně se vám přímo aplikace Lupa zobrazí.
  • Klepnutím aplikaci jednoduše spustíte.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu spustit nativní aplikaci Lupa. Rozhraní této aplikace je velmi jednoduché. Ve spodní části najdete posuvník pro přiblížení, které je oproti Fotoaparátu opravdu velké a přiblížíte s ním snad prakticky vše. Aktivovat každopádně můžete také různé filtry, můžete měnit jas, kontrast, zapnout svítilnu a další. Popřípadě můžete snímek zachytit, a poté s ním jednoduše pracovat v klidu. Dobrou zprávou je, že pokud se vám Lupa líbí, tak si ji můžete přenést přímo na plochu mezi ostatní aplikace. Stač ji ve Spotlightu vyhledat, poté na ni podržet prst a zvolit Přidat na plochu.

Dnes nejčtenější

.