Zavřít reklamu

Největší tuzemský obchod s počítači a elektronikou je opět cílem podvodníků. Ti se za něj na internetu vydávají ve snaze dostat z důvěřivců jejich peníze a to skrze falešné akce. Ačkoliv se zpravidla jedná o relativně malé částky, i o ně je bezesporu nepříjemné přijít a proto není od věci na tyto aktivity upozornit.

„Čím dál častěji se setkáváme s podvodnými příspěvky na některé ze sociálních sítí. Ty slibují produkty prodávané pod záštitou naší firmy za zlomek původní ceny, například Samsung QLED 4K televize za necelá 2 €, vysavač Dyson za 3 €. Po otevření odkazu falešná stránka požaduje vyplnit platební údaje. Věrohodnost příspěvku mají zajistit komentáře zákazníků, kteří již v rámci akce nakoupili, a logo naší společnosti.

Při bližním ohledání obrázků jsou však patrné nesrovnalosti. Logo mívají podvodné e-shopy deformované, je poměrně dobře vidět, že se nejedná o některou z prodejen Alzy, jednotlivé prvky k sobě jazykově nesedí – popisky na produktech bývají v jiném jazyce, v pozadí fotografie jsou viditelné další nápisy, které se neshodují s těmi na akčních cedulích apod. O veškerých akcích vždy informujeme přímo na našich sociálních sítích. Pravost, v tomto případě tedy spíše nepravost příspěvku tak lze snadno ověřit.“, uvádí Alza na svém webu. 

alza-phishing-podvod

Jak tedy můžete sami vidět, vyvarovat se napálení podobnými akcemi není nic složitého. Stačí být jen elementárně obezřetný a s prokouknutím podvodu byste neměli mít problém. Tak či tak je nicméně dobré vědět, že se podobné věci na internetu opět hojně objevují a mít se před nimi tak na pozoru.

Nabídku pravé Alzy naleznete zde

Dnes nejčtenější

.