Zavřít reklamu

Letošní generace iPhonů řady Pro se zdá být alespoň podle přibývajících úniků čím dál tím zajímavější. Na twitterovém účtu v minulosti poměrně spolehlivého leakera se totiž nyní objevily informace o tom, že nás u iPhonů 15 Pro čeká poměrně zásadní změna v ovládání, na kterou si tak budeme muset po jejich koupi zvyknout. Řeč je konkrétně o změně stylu restartování či vypínání telefonu, stejně tak jako o focení pomocí bočních tlačítek nebo screenování obrazovky. 

Zdroje výše zmíněného leakera potvrdily konkrétně to, že se iPhony 15 Pro rozloučí s klasickým přepínačem tichého a hlasitého režimu a namísto něj dostanou „klasické“ tlačítko, které bude plnit tutéž funkci. Apple u něj však bude dále umožňovat jednak jednoduché naprogramování pro spouštění určitých funkcí, jako tomu je třeba u Apple Watch Ultra a jejich akčního tlačítka, ale hlavně přes něj bude řešit právě vypínání telefonu, restarty, screenshoty a tak podobně. Plán je konkrétně takový, že veškeré funkce, pro které je nyní potřeba stlačit tlačítka hlasitosti, přesune právě na nové tlačítko, které bude kombinovat s Power Buttonem, jak je tomu nyní. Uživatelé si sice budou muset zvyknout na nové řešení, jelikož se však bude jednat o řešení zahrnující místo dvou tlačítek pro regulaci hlasitosti jen jedno tlačítko na jednom boku a druhé na druhém, ve výsledku by pro ně mělo být ovládání iPhonů ještě jednodušší. 

Vzhledem k tomu, že má Apple evidentně s novým tlačítkem nahrazujícím přepínač hlasitosti u iPhonů 15 Pro velké plány, je naprosto jasné, že jej bude chtít nejpozději příští rok nasadit i na základní iPhony, aby je jednak designově sjednotil, ale hlavně u nich odemkl další možnosti využití. Až čas sice ukáže, zda je tato cesta správná, nicméně vzhledem k tomu, jak oblíbené je programovatelné tlačítko u Apple Watch Ultra se dá očekávat, že i u iPhonů 15 Pro budou z tohoto řešení jablíčkáři nadšeni. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.