Zavřít reklamu

Apple Watch jsou úžasným pomocníkem, který vám dokáže znatelně zpříjemnit a zjednodušit váš každodenní život. V čem už ale nejsou tak skvělé, tak je psaní. S tím si totiž moc neporadí, což ostatně již na první pohled vyplývá z jejich velikosti, respektive tedy z úhlopříčky jejich displeje. Proto poměrně hojně využívají možnosti diktování textu. Vám jakožto uživateli jen stačí nadiktovat text a o zbytek se hodinky postarají za vás. Co když ale potřebujete něco napsat?

Jak na Apple Watch psát

Jak už jsme zmínili výše, ve výchozím nastavení vám Apple Watch umožňují zprávy diktovat. To může být problematické v případě, kdy potřebujete například na zprávu odpovědět diskrétně, aniž byste jakkoliv rušili vaše okolí. V tomto případě bohužel máme smůlu, jelikož oficiální způsob pro české jablíčkáře neexistuje. Ve státech hovořících anglicky se alespoň nabízí možnost ručního psaní, jenže ta u nás není k dispozici. Pokud hledáte funkční řešení, pak vám nezbývá nic jiného, než investovat do placené aplikace. Těch je hned několik. Z těch nejpopulárnějších se nabízí FlickType, která vás vyjde na 199 Kč.

  • Otevřete App Store
  • Vyhledejte aplikaci FlickType
  • Spusťte aplikaci a zaplaťte aktivační poplatek ve zmiňované výši 199 Kč
  • Po jejím následném otevření můžete pomocí přetahování prstu po klávesnici přímo psát zprávy. Klávesnice bude automaticky tvořit požadovaná slova. Funguje v rámci nativní aplikace Zprávy.

Jenže je v tom i menší háček. Klávesnice podporuje pouze angličtinu – české řešení v takovéto podobě totiž neexistuje. Další možností je aplikace WristBoard, která vám na hodinkách zpřístupní klasickou QWERTY klávesnici. Appka funguje velice jednoduše. Problém akorát je, že je placená a vyjde vás na 99 Kč.

Dnes nejčtenější

.