Zavřít reklamu

Telefonní hovory jsou rychlým a komfortním způsobem komunikace, kdy si s druhou stranou dokážete velice rychle předat množství informací. V tom ale může být i menší problém. Ne vždy si totiž musíte zapamatovat jednotlivé detaily, které vám následně mohou scházet. To lze řešit poměrně jednoduše – nahráním telefonních hovorů. A právě v tom iPhony extrémě strádají. Na rozdíl od konkurence si totiž iPhony nedokážou poradit s nahráváním. To lze naštěstí obejít.

Jak na iPhone nahrát hovor přes druhé zařízení

Pokud máte ještě druhé Apple zařízení, pak máte prakticky vyhráno. V takovém případě totiž můžete využít nativní aplikaci Diktafon – například na Apple Watch, Macu, případně na druhém iPhonu – a použít ji k nahrání kompletního hovoru. To nejlepší na tom je, že je tato metoda k dispozici kompletně zdarma. Podmínkou jen je, abyste měli druhé zařízení schopné nahrávání (prakticky neustále po ruce, kvůli čemuž jsou ideální Apple Watch) a abyste měli na nahrávání relativní klid. Pojďme se tedy zaměřit na to, jak na iPhone nahrát hovor přes druhé zařízení.

  • Na druhém zařízení zapněte nativní aplikaci Diktafon
  • Na vašem hlavním zařízení nyní můžete vytočit kontakt, nebo přijmout hovor
  • Ve stejném okamžiku hovor co nejdříve přepněte na reproduktor
  • Na druhém zařízení spusťte nahrávání v rámci nativní aplikace Diktafon
  • Po skončení hovoru ukončete nahrávání na druhém zařízení

Díky tomu, že Apple produkty disponují poměrně kvalitními mikrofony, tak navíc můžete počítat s kvalitními nahrávkami. Nutno také dodat, že s nahráváním telefonních hovorů s jinými osobami jsou spojeny legislativní ustanovení, což je také jedním z důvodů, proč tuto funkci v případě iPhonů nenajdeme. Určitě proto nesmíme zapomenout dodat, že by druhá strana měla být o nahrávání hovoru vždy informována.

Jak na iPhone nahrát hovor přes TapeACall

Někomu zmiňovaný postup s použitím druhého zařízení nemusí vyhovovat, obzvláště když vezmeme v potaz fakt, že v takovém případě musíme mít hovor nastavený na reproduktor, respektive mít jej tedy nahlas. Proto se nabízí i další alternativy. V App Storu můžete najít hned několik aplikací pro nahrávání telefonních hovorů. Problém spočívá v tom, že ne všechny z nich fungují dle představ. V našem testování se nám osvědčila aplikace TapeACall. Jedná se však o placený software, fungující na bázi předplatného. Vyjde totiž na 289 Kč měsíčně, nebo 1690 ročně. Její výhodou ale je, že si (v angličtině) dokonce poradí s přepisem komunikace.

  • Otevřete aplikace TapeACall a klepněte na ikonku nahrávání
  • Vyberte možnost Volání, potvrďte dialogové okno a následně zvolte možnost Zavolat
  • Jakmile telefon vytočí aplikaci, vyberte možnost Přidat hovor a zvolte požadovaný kontakt, kterému chcete zavolat
  • Vytočte kontakt a počkejte, než hovor přijde
  • Následně klepněte na tlačítko konference, čímž dojde ke spojení hovorů a jeho nahrávání
  • Poté už můžete normálně zavěsit. Nahraná konverzace se pak zobrazí přímo v aplikaci

Dnes nejčtenější

.