Zavřít reklamu

Každý měsíc pro vás vybíráme tipy na zajímavé desky, které se objevily na Apple Music. A jelikož je březen již za námi, pojďme se společně podívat na to, co se ve streamovací službě Applu urodilo nového.

Miley Cyrus – Endless Summer Vacation

První deska pod novým labelem, nová životní kapitola, nová chuť do práce. Miley Cyrus ze sebe na Endless Summer Vacation definitivně setřásá cejch dětské hvězdičky a středněproudé spotřební zpěvačky a představuje se jako suverénní autorka. Už na předchozích deskách trochu experimentovala, ale teprve teď to zní jako solidní muzika. Endless Summer Vacation je velmi kvalitní pop, který se nebojí nebrat ohled na líbivost, míchají se tu žánry i skladatelské postupy, je cítit větší tvůrčí svoboda. A je to konceptuální album o dvou tvářích Los Angeles, což zní možná zvláštně, ale nakonec to klaplo a jako celek to funguje.  

Album na Apple Music naleznete zde

 

Sleaford Mods – UK Grim

Britští Sleaford Mods dokazují, že na muziku není nikdy pozdě. Vždyť úspěchu a až kultovního statusu se dočkali v době, kdy začínají pomalu šedivět. Svůj věk a dlouholeté pozorovatelské schopnosti přetavili skvěle do hudby. Jsou to elektroničtí pankáči nasupeně (mírně řečeno) posílající do háje kdekoho od politiků přes tupé extremisty po hamižné korporáty. Je to politika, ale zároveň to není póza. Tady se nevymezují žádní zajištění mileniálové, ale dva Angličani na prahu padesátky, kteří už zažili kde co a chtějí to vykřičet do světa. UK Grim je v pořadí dvanáctá deska Sleaford Mods, což je až neuvěřitelná kadence, ale pořád to funguje a pořád mají co říct.

Album na Apple Music naleznete zde

Depeche Mode – Memento Mori

První album Depešáků bez Andyho Fletchera, tedy jen ve dvojici Dave Gahan a Martin Gore. Jde o těžkou a temnou desku a lze ji brát jako pietu za zesnulého spoluhráče, protože „Fletchova“ smrt se do nahrávání samozřejmě promítla. Nekonají se žádné hity, Depešáci ani nešlapou moc na plyn, hlavní je tu sdělení, vážná atmosféra a, jak už název napovídá, vědomí konce. Album je plné otázek a rozjímání nad životem a smrtí. Obsahově jde o hutnou nahrávku, jednu z nejvážnějších, jakou kdy Depeche Mode vydali. Je to depka. Ale v takové autorské síle už Gahan s Gorem nebyli několik alb. 

Album na Apple Music naleznete zde

U2 – Songs of Surrender

Proč? Takovou otázku si bude rozpačitě klást hodně lidí: proč U2 vydali album akustických verzí starších skladeb? Kvůli složenkám? Povinnostem vůči labelu? Anebo měli opravdu nutkání fanouškům představit své skladby jinak? Z těch čtyřiceti tracků je to tak půl na půl, něco jsou zbytečné unplugged verze, něco doopravdy zajímavé nové podání. Každý fanoušek U2 si tady najde hned několik skladeb, které ho zaujmou a s chutí si je dá do playlistu, ale jako celá tříhodinová deska se to dá doposlouchat jen těžko.

Album na Apple Music naleznete zde

Lana Del Rey – Did You Know That There’s a Tunnel Under The Ocean Blvd

Šílený název, zdánlivě rutinní devátá studiovka, na první poslech pořád ta samá Lana Del Rey…ale zdání klame. Dejte albu šanci, patří mezi to nejlepší, co kdy napsala. Nenechte se ukolébat pomalejším tempem, Lana Del Rey, jindy v této pozici spíš uspávačka hadů, na novince předvádí skvělý pěvecký výkon opřený o naléhavé a aktuální texty. Lanu Del Rey musíte mít buď rádi nebo už vás dávno unavila. Ale na novince se k ní dá znovu najít cesta, protože svou tvorbu po delší době někam posunula. 

Album na Apple Music naleznete zde

Dnes nejčtenější

.