Zavřít reklamu

iPhony 15 Pro (Max) toho mají přinést na podzim relativně dost nového. Bohužel, ne všechny základní technické specifikace však budou tyto modely sdílet, kvůli čemuž tak bude nutné v případě, že bude uživatel chtít to nejlepší, co Apple nabízí, sáhnout po modelu Max. Jedině ten má totiž přinést periskopický teleobjektiv, který mu dodá výrazně lepší optický zoom než tomu je nyní u objektivů standardní konstrukce. Tvrdí to alespoň analytik Ming-Chi Kuo.

Že dostanou iPhony 15 Pro Max coby jediné periskopické objektivy jsme v posledních měsících slyšeli hned několikrát. Poté však začala valná většina zdrojů tvrdit, že se objektiv podařil „nacpat“ nakonec i do 6,1“ iPhonů 15 Pro a ani letos tedy nebude nutné v případě koupě nejvybavenějšího modelu sáhnout jen po iPhonu Max. Nyní však Ming-Chi Kuo přišel se zprávou, že se nakonec přeci jen s periskopickým objektivem v iPhonu 15 Pro nepočítá a že bude tedy tento prvek exkluzivní jen pro model Max. Vyrobit ho má společnost Largen, která s Applem v minulosti spolupracovala na celé řadě komponentů. V tomto směru by se tedy mělo jednat o sázku na jistotu. 

Ačkoliv se 6,1“ a 6,7“ modely lišily nepatrně i v minulých letech například velikostí snímače a tak podobně, Apple o nich vždy hovořil coby o jedné verzi, jelikož rozdíly mezi nimi byly minimální. Pokud se však naplní Kuova slova, kalifornský gigant se svou nabídkou vrátí do roku 2016 a dříve, kdy nabízel iPhony taktéž ve dvou velikostech s tím, že menší disponovala jen jednoduchým fotoaparátem a větší pak duálním. Volnost volby se tak rázem tak trochu vytratí, protože ne každému přeci jen iPhone Max vyhovuje. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.