Zavřít reklamu

iPhony 15 Pro se sice světu představí až za pár měsíců, už nyní se však v souvislosti s nimi mluví o velmi zajímavém prvenství. Čím dál tím víc leakerů se totiž shoduje na tom, že dostanou extrémně úzké rámečky kolem displeje, které z nich udělají v tomto směru rekordmany. A co víc – rekordy možná budou díky nim držet hned dva. 

Leaker vystupující na sociálních sítích pod přezdívkou @IceUniverse se právě na tloušťku rámečků kolem displejů nejnovějších smartphonů zaměřil ve svém průzkumu s tím, že zjistil poměrně zajímavé věci. Jednak potvrdil to, že pokud iPhony 15 Pro skutečně dostanou rámečky o šířce 1,55 mm, stanou se smartphony s nejužšími rámečky na světě, jelikož se v nadcházejících měsících nepočítá s tím, že by jiný výrobce tuto hodnotu trumfnul, a jednak si všiml, jak extrémně někteří výrobci tato čísla ohýbají. Například u Samsungu Galaxy S23 Ultra sice naleznete po bocích rámečky o tloušťce 1,6 mm, avšak na spodní straně je rámeček tlustý 2,6 mm. U řady Xiaomi Mi 13 jsou boční a horní rámečky zase tlusté 1,61 mm, avšak spodní má 1,81 mm. Oba výrobci přitom samozřejmě uvádí vždy jen nejnižší hodnotu. Druhé prvenství Applu související s miniaturními rámečky tedy bude souviset s tím, že jejich rozměr udrží na všech stranách stejný, což je s trochou nadsázky světový unikát. 

Byly to právě rámečky kolem displeje, které jablíčkáři v posledních letech poměrně nevybíravě kritizovali za to, že jsou moc široké. Jejich zúžení je proto rozhodně velmi pozitivním krokem z hlediska designu, ale taktéž určitým vzkazem uživatelům, že na jejich hlase výrobci rozhodně záleží. A kdo ví, třeba se už příští rok dočkáme další jejich redukce. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.