Zavřít reklamu

Na začátku tohoto týdne obletěly svět velmi zajímavé zprávy o pravděpodobném brzkém příchodu nové generace AirPods. Apple totiž v kódu možná finální bety iOS 16.4 zanechal zmínky jak o AirPods s dosud nepoužitým kódovým označením, tak i jejich nabíjecím pouzdře, jehož číslo taktéž nebylo doposud nikde k vidění. Jak se však podle informací analytika Minga-Chi Kua zdá, jakékoliv jásání je zřejmě zbytečné. 

Zdroje Kua tvrdí konkrétně to, že se za dvojicí kódových označení skrývají jen revidované AirPods Pro 2. generace s „novým“ nabíjecím pouzdrem, které je osazeno USB-C konektorem namísto Lightningu. Tomu totiž zvoní v EU umíráček a tak je na čase, aby se s ním Apple u svých oblíbených sluchátek rozloučil. Stát se tak dle Kua má buď ve druhém, nebo třetím čtvrtletí letoška. Co se pak týče revize AirPods Pro 2, ta bude pravděpodobně spočívat jen ve výměně určitých vnitřních komponent, které se však nepodepíší na celkové funkčnosti sluchátek. Jednat se tedy může například „jen“ o ekonomický krok. 

Poměrně zajímavé je, že zatímco u AirPods Pro 2 plánuje Apple podle Kua přejít na USB-C již brzy, do aktualizace pouzder AirPods 2 a 3 se úplně nehrne. Termín přechodu těchto modelových řad totiž nebyl podle dostupných informací zatím vůbec vytyčen, takže se zdá, s ním Apple vyčká až do mezního termínu, který nastavila EU na podzim 2024. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.