Zavřít reklamu

Zatímco někteří uživatelé barvu iPhonu neřeší – třeba proto, že na něj ihned po jeho pořízení umístí neprůhledný barevný kryt, pro jiné může být barva jedním z rozhodujících faktorů při výběru nového jablečného smartphnu. Apple již dávno nevyrábí své iPhony pouze v černé nebo bílé barvě. Jaké odstíny se letos mezi uživateli těší největší popularitě?

V nové zprávě společnosti Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) průzkum mezi uživateli iPhonu prozradil, jakým barevným odstínům dávají zákazníci při pořizování nového smartphonu přednost. Podle dat ze zmíněného průzkumu se v případě loňských iPhonů řady 14 jedná především o modely ve fialové barvě. Společnost Apple tento odstín představila poprvé v roce 2019 spolu s iPhonem 11, a nabídla jej také u následující řady. V případě iPhonu 13 sice Apple fialovou variantu vynechal, při přestavení loňských iPhonů 14 ale fialová opět zažila návrat.

V prosinci 2022 vlastnilo model iPhone 14 Pro a Pro Max ve fialové barvě 42 % uživatelů, zatímco u barevné varianty Space Black a Midnight se a v případě odstínů Starlight a Silver o 11 %. Výběr barev pro iPhone 14 a 14 Plus je vyrovnanější – 26 % pro Midnight, 12 % pro Starlight, 14 % pro červenou, 22 % pro fialovou a na vrcholu je modrá s 27 %. Společnost CIRP odhaduje, že Apple možná předpovídal zájem o fialové odstíny na základě dřívější poptávky po fialových iPhonech 11 a 12/mini. Společnost CIRP chystá vydání výsledků dalšího průzkumu, který se zabývá preferencemi na základě věku a pohlaví. Tento průzkum ale nebyl v době psaní tohoto článku zveřejněn.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.