Zavřít reklamu

Společnost Apple neustále postupně rozšiřuje portfolio svých počítačů, osazených jejími vlastními procesory Apple Silicon. V souvislosti s tím se řada běžných uživatelů i odborníků ptá, kdy by mohla cupertinská společnost přijít s dlouho očekávaným Mac Pro s procesorem Apple Silicon.

Otázka přitom nezní zda, ale spíše kdy bude nový Mac Pro uveden. Analytik Mark Gurman například uvedl, že společnost Apple upustila od práce na čipu M2 Extreme, a že letošní Mac Pro nenabídne rozšiřitelnou paměť a nejspíše ani rozšiřitelné grafické procesory. Mac Pro bez možnosti rozšíření a bez dechberoucího výkonu ale pro mnohé postrádá smysl. Na budoucí Mac Pro přišla řeč také v rámci rozhovoru deníku India Times s viceprezidentem světového produktového marketingu Bobem Borchersem.


Nikdo pochopitelně neočekával, že by Borchers prozradil alespoň přibližné datum uvedení Macu Pro. Zdůraznil ale, že jedním z cílů firmy je, aby celá řada počítačů od Applu byla osazena procesory Apple Silicon. „Máme jasný cíl plně přejít na Apple Silicon,“ uvedl Borchers v rozhovoru, a dodal, že je vedení Applu pevně přesvědčeno o tom, že Apple Silicon může pohánět jablečné stroje od MacBooku Air až po Mac Studio. „Od začátku jsme jasně říkali, že naším cílem je převést celou naši produktovou řadu na Apple Silicon. A to také hodláme udělat,“ dodal.  S trochou nadsázky se tak dá říci, že se vlk nažral, ale koza zůstala celá. Mac Pro tedy byl ve výsledku svým způsobem potvrzen, ale vlastně tak úplně nebyl.

Dnes nejčtenější

.