Zavřít reklamu

S umělou inteligencí se budeme zřejmě potkávat stále častěji. Microsoft totiž dnes oznámil uvedení aktualizovaných aplikací Bing, Skype a Edge pro iPhone a iPad, které v sobě integrují funkce vyhledávání založené na chatu s umělou inteligencí, byť zatím v testovacím režimu. Mobilní aplikace Bing se kromě se chatbota dočkala také nového vzhledu. Klepnutím na ikonu Bing ve spodní části aplikace lze otevřít chatovací relaci a klást chatbotovi nejrůznější otázky od těch jednoduchých až po komplikované.

Stejně jako desktopová verze Bingu, i ta mobilní umožňuje komplexní vyhledávání, které může uživateli pomoci se záležitostmi, jako je plánování výletu nebo vyhledání modelu televize ke koupi. Microsoft umožňuje uživatelům upřesnit vyhledávání tím, že se zeptá na další podrobnosti, srozumitelnost nebo doplňující údaje. Bing je ovšem také schopen vykonávat kreativní úkoly, jako je psaní e-mailu, dokonce básní, vytváření kvízů nebo příprava podkladů na pracovní pohovor. Nechybí ani hlasové vyhledávání, které lze využít i na domovské stránce mobilní aplikace Microsoft Edge.

Spolu s aktualizacemi integrujícími AI pro aplikace Bing a Microsoft Edge byla přepracována také aplikace Skype pro iOS. Microsoft tvrdí, že integrace Bingu přidá užitečné i zábavné nové podněty a možnosti využití. Například skupina uživatelů Skype si může přidat Bing do své skupiny a následně poskytovat společně informace celé skupině nebo odpovídat na otázky. To může být užitečné například při plánování cest.

Aktualizované aplikace Bing, Skype a Microsoft Edge jsou k dispozici prozatím v testovacím režimu, pro ty, kdo jsou na čekací listině. Pakliže si tedy stáhnete například aplikaci Bing na App Storu a zalogujete se, objeví se oznámení: Skvělé, jste na čekací listině! Microsoft říká, že se snaží Bing zpřístupnit co nejrychleji a na několik dní může docházet díky zatížení k menším výpadkům.

Dnes nejčtenější

.