Zavřít reklamu

Letošní rok by měl podle celé řady uniklých informací konečně přinést představené nové generace Macu Pro, která bude tentokrát poháněna čipem Apple Silicon. Jak se však podle informací reportéra Marka Gurmana zdá, příchod Macu Pro bude do jisté míry vykoupen usmrcením jiného modelu, byť možná jen částečným. 

Řeč je konkrétně o Macu Studio, který byl poprvé představen v loňském roce coby stroj nakonfigurovatelný čipem M1 Ultra. Právě druhá generace tohoto čipu má však být srdcem Macu Pro, kvůli čemuž nedává pro Apple smysl aktualizovat stejným čipem právě Mac Studio. Ten si tak letos ponechá M1 Ultra s tím, že aktualizace se dle zdrojů Gurmana dočká buď až s příchodem čipů M3 či M4, nebo dokonce nikdy. Je totiž možné, že bude Apple u Maců Pro i do budoucna vsázet „jen“ na aktualizovaný Ultra čip, jelikož jakákoliv vyšší konfigurace tohoto čipu pro něj nebude dávat ekonomicky smysl. Ať tak či tak je jasné, že letos nová generace Macu Studio letos nedorazí, tedy minimálně ta osazená čipem Ultra. 

Kdy přesně se nový Mac Pro světu představí a kolik bude stát není v tuto chvíli zatím úplně jisté. Existuje sice řada indícií naznačující, že je jeho příchod za rohem, nicméně v minulosti jsme byli podobných náznaků svědky již u celé řady jiných Maců a u mnohých z nich jsme nakonec přeci jen čekali dlouhé měsíce. Pokud se nicméně předpoklady naplní, Mac Pro s Apple Silicon by se měl světu ukázat snad už na letošní WWDC. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.