Zavřít reklamu

Máte v poslední době potíže s ovladačem k Apple TV? Pak pro vás máme svým způsobem dobrou zprávu. Pokud totiž vlastníte model z loňského roku, takřka 100% se u vás „jen“ projevuje softwarová chyba, která na Apple TV dorazila spolu s aktualizací tvOS 16.2. 

Chyba se projevuje konkrétně neustálým odpojováním ovladače Siri Remote, který je tak vždy při snaze uvést jej zpět do chodu nutné buď restartovat, nebo opětovně připojit přes nastavení televize například za pomocí virtuálního ovladače v telefonu. Že se jedná o chybu související vyloženě se Siri Remote pak potvrzuje fakt, že pokud si u Apple TV nastavíte možnost jejího ovládání přes jiný ovladač (třeba ten ke klasické televizi, umožňuje-li to), ovládání funguje bez problému. Je tedy evidentní, že trable musí být způsobeny Bluetooth připojením Siri Remote. 

Ačkoliv se jedná o solidní nepříjemnost, která dokáže člověka pořádně naštvat, faktem je, že vzhledem k její softwarové povaze nebude pro Apple problematické se s ní již příští týden skrze tvOS 16.3, jehož vydání je plánováno, vypořádat. Jakmile tedy update vyjde, doporučujeme s jeho instalací neotálet, ať se zbytečně „nemučíte“ neustálým znovupřipojováním ovladače k televizi.

Apple TV lze zakoupit například zde 

Dnes nejčtenější

.