Zavřít reklamu

Loni na podzim představené iPhony 14 Pro (Max) jsou i nadále poměrně nedostatkovým zbožím, což mnohé jablíčkáře přimělo k tomu, že jejich nákup odpískali a začali si brousit zuby rovnou na iPhony 15 Pro. S trochou nadsázky se totiž dá říci, že než mnozí prodejci dokáží iPhony 14 Pro dodat, od příchodu „patnáctek“ nás bude dělit už jen pár měsíců. A jak se alespoň z dosavadních úniků zdá, mohly by být iPhony 15 Pro a Ultra opravdu velmi zajímavé. 

S náloží informací o chystané high-endové řadě iPhonů 15 přišel před pár hodinami analytik Jeff Pu, který je přesvědčen o tom, že novinky dorazí stejně jako loni ve dvou velikostech, které se od sebe jinak hardwarově příliš lišit nebudou – tedy snad až na fotoaparát, který by měl být u modelu Max (či Ultra) lepší z hlediska optického zoomu. Jinak ale zdroje analytika potvrdily, že se u obou modelů počítá s nasazením titanového rámečku, pevných tlačítek pro ovládání hlasitosti s haptickou odezvou (tedy jinými slovy tlačítek ve stylu home buttonu z iPhonů SE), větší baterie a samozřejmě i nového procesoru. Tím se má stát dle očekávání 3nm Apple A17 Bionic vynikající jak svým výkonem, tak hlavně energetickou nenáročností. Procesoru pak má sekundovat hned 8 GB RAM, což je o 2 GB více než tomu je nyní. 

Potvrzena byla již poněkolikáté i výměna Lightning portu za USB-C, čímž jednak Apple splní nařízení Evropské unie o jednotném nabíjecím portu, ale taktéž tím nabídne svým uživatelům konečně možnost nabíjet iPhone stejným kabelem, kterým nabíjí MacBooky či iPady. Dalším benefitem USB-C je pak výrazně vyšší přenosová rychlost dat, což potěší zejména profesionální uživatele potřebující přetahovat například velké množství fotek či videí. Počítá se rovněž s nasazením nejnovějšího typu 5G modemu od Qualcommu, který bude vynikat zejména svou energetickou úsporností. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.