Zavřít reklamu

Apple před několika dny vydal očekávanou aktualizaci operačního systému iOS, a to v podobě verze s označením 16.2. Většina jablíčkářů si poslední veřejné verze iOS velmi pochvaluje, a to včetně té nedávno vydané. I přesto se ale vždycky najde hrstka uživatelů, kteří se po aktualizaci dostanou do nějakých problémů. Nejčastěji dochází k tomu, že iPhone jednoduše nevydrží tak dlouho na jedno nabití, a pokud s tímto problémem zápasíte, tak v tomto článku najdete 10 tipů, jak výdrž baterie v iOS 16.2 prodloužit. 5 tipů najdete přímo zde, dalších 5 pak na našem sesterském magazínu, viz odkaz níže.

5 dalších tipů pro prodloužení výdrže baterie v iOS 16.2 najdete zde

Vypnutí always-on

V případě, že vlastníte iPhone 14 Pro (Max), tak na něm můžete konečně využívat always-on. Ten se oproti always-on u konkurenčních chytrých telefonů liší v tom, že klasicky nevyobrazuje černé pozadí, ale ztmavenou tapetu. Může si to dovolit díky Display Engine, který zaručuje nízkou spotřebu baterie při takto aktivním always-on. I přesto ale dochází k určité spotřebě baterie, takže pro prodloužení výdrže uděláte nejlépe, když always-on úplně vypnete. Učiníte tak v Nastavení → Zobrazení a jas → Vždy zapnutý displej, kde přepínačem proveďte deaktivaci.

Deaktivace haptické odezvy klávesnice

Donedávna poskytoval iPhone při psaní na klávesnici pouze zvukovou odezvu, což mnohým nedostačovalo a doufali v příchod haptické odezvy. Ta nakonec skutečně přišla, avšak vzhledem k tomu, že iPhony využívají komplexní Taptic Engine namísto klasického vibračního motorku, tak může při častém psaní docházet ke zkrácení výdrže baterie jablečného telefonu, o čemž informoval samotný Apple. Pro vypnutí této funkce stačí přejít do Nastavení → Zvuky a haptika → Odezva klávesnice,kde deaktivujte přepínačem Haptika.

Vypnutí automatického stahování aktualizací

Pravidelné aktualizování systému i aplikací je nesmírně důležité, a to především z důvodu zachování maximální bezpečnosti a ochrany soukromí. iPhone může na pozadí vyhledávat a stahovat aktualizace jak iOS, tak i jednotlivých aplikací, což může způsobovat zkrácení výdrže. Pokud vám tedy nebude vadit ruční vyhledávání aktualizací, tak můžete jejich automatické stahování vypnout. U iOS stačí přejít do Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru → Automatické aktualizace, v případě aplikací pak do Nastavení → App Store, kde v kategorii Automatická stahování deaktivujte Aktualizace aplikací.

Optimalizované nabíjení baterie

Baterie, která se nachází (nejen) v iPhonu, je spotřebním zbožím, které postupem času a využíváním ztrácí své vlastnosti. Pro zachování maximálního zdraví baterie je primárně nutné ji provozovat v optimálních teplotách, kromě toho jí výrazně pomůžete udržováním v rozmezí nabití od 20 % do 80 %. Právě v tomto rozmezí funguje baterie nejlépe a nedochází ke stárnutí baterie. Abyste nemuseli při nabíjení iPhone hlídat, tak můžete aktivovat Optimalizované nabíjení baterie, které při splnění podmínek nabíjení utne na 80 %. Pro aktivaci této funkce stačí přejít do Nastavení → Baterie → Kondice baterie, kde zapněte Optimalizované nabíjení.

Vypnutí sdílení analýz

Při prvotním nastavení iPhonu si můžete zvolit, zdali chcete Applu a ostatním vývojářům poskytovat různé analýzy. Pokud jste sdílení analýz povolili, tak byste měli vědět, že jejich odesílání může způsobovat zkrácení výdrže baterie na jedno nabití, jelikož se jedná o proces na pozadí navíc. Naštěstí lze ale sdílení analýz jednoduše deaktivovat. Stačí přejít do Nastavení → Soukromí → Analýza a vylepšování, kde deaktivujte Sdílet analýzu iPhonu a hodinek a případně také další možnosti.

Dnes nejčtenější

.