Zavřít reklamu

Ceny v App Store zažily velké zemětřesení, které je však pro vývojáře a ve výsledku i samotné uživatele víc než dobré. Apple se totiž konečně odhodlal ke splnění svého slibu ve formě přidání spousty nových cenových bodů, které lze u aplikací nastavit, díky čemuž si je tak budou moci vývojáři ocenit mnohem lépe dle svých představ, což by ve výsledku mohlo klidně přinést i určitou vlnu zlevnění, byť drobnou. Zde však zajímavé informace rozhodně nekončí. 

Aktualizace cenových bodů pro aplikace přinesla vývojářům novou maximální cenu aplikace, která je 10 000 dolarů. Když budeme brát v potaz fakt, že jako 1 dolar bere Apple v českém App Store 25 Kč, po jednoduchém přepočtu bychom se měli od nynějška teoreticky v jeho obchodě s aplikacemi setkávat se softwary oceněnými na 250 000 Kč. Znovu je nicméně třeba zopakovat, že se jedná o teorii, jelikož je jasné, že do takovéhoto extrému se vývojáři pouštět nebudou, ba se mu nebudou ani přibližovat. Bavíme se totiž přeci jen o ceně, za kterou lze od Applu koupit dražší hardware a přesně proto si jde jen stěží představit, že by byli lidé ochotní zaplatit za nehmatatelný software něco podobného. 

Poslední extrémně zajímavou novinkou, kterou Apple vývojářům nově nabízí, je možnost fixace ceny za jejich software. Tato možnost jim ve výsledku umožní nabízet jejich aplikaci neustále za stejnou částku bez ohledu na to, jak bude Apple měnit ceny aplikací podle daňové politiky či inflace v dané zemi. Doposud totiž platilo, že každý takovýto zásah ze strany Applu automaticky s cenami aplikací zahýbal, což se leckomu nelíbilo. 

Dnes nejčtenější

.