Zavřít reklamu

Jak Apple slíbil, tak i udělal. Tak přesně takto se dá s trochou nadsázky popsat jeho několik minut staré oznámení toho, že v osmi evropských zemích spouští svůj samoopravářský program pro vybrané iPhony a Macy. Jablíčkáři ve vybraných zemích si od něj tedy budou moci zakoupit originální díly a příslušenství pro opravy jejich zařízení bez ztráty záruky. 

Program, který byl oznámen již před mnoha měsíci a který již nějakou dobu funguje v USA, poběží v Evropě zatím jen v Belgii, Francii, Německu, Itálii, Polsku, Španělsku a ve Švédsku s tím, že bude zahrnovat nejběžnější opravy iPhonů 12, 13 a MacBooků s čipy Apple Silicon. Jedním dechem je nicméně třeba dodat, že ceny originálních náhradních dílů nejsou vůbec nízké a domácké opravy se tak ve výsledku v porovnání s těmi servisními prakticky nevyplatí. Jedná se tedy skutečně spíš o možnost pro technologické nadšence, jak si vyzkoušet pracovat s něčím, s čím pracují i technici přímo v Applu. 

Apple-EU-Self-Service-repair-iPhone_big.jpg.large_2x

V tuto chvíli je otázkou, jak rychle se program rozšíří do dalších zemí Evropy a tedy ve výsledku i k nám. Dobrou zprávou je, že potenciál na spuštění na našem území je vskutku velký, jelikož díky nynějšímu spuštění Polska je jasné, že se Apple nerozhoduje například podle existence Apple Storu a tak podobně. Ten totiž chybí Polsku stejně jako nám. Pokud si tedy na domácké opravy iPhonů věříte i vy, nezbývá než doufat, že se v dohledné době dočkáte a od Applu si bude možné vše potřebné pro to, abyste svou elektroniku bez ztráty záruky opravili, objednat. 

Dnes nejčtenější

.