Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se již příští rok dočkáme odhalení nové generace high-endových čipů Apple Silicon ve formě Apple M2 Pro a M2 Max. A díky čerstvě uniklému výkonnostnímu testu, který se objevil v databázi Geekbench 5 již víme, jak zhruba by měl být druhý jmenovaný čipset výkonný. Oproti předešlé generaci se však vyloženě o terno nejedná. 

Čip M2 Max v testech Geekbench 5, které jsou suverénně nejvyužívanějšími benchmarkovými nástroji, získal na jedno jádro 1853 bodů, v testu více jader pak dosáhl skóre 13855 bodů. Dá se proto očekávat, že zhruba v těchto hodnotách (+- nižší stovky bodů) se bude výkonnostně pohybovat. Jen pro zajímavost, M1 Max dosahuje ve stejném testu na jedno jádro kolem 1700 bodů, na více jader se pak jeho skóre pohybuje kolem 12 200 bodů. O vyloženě obří skok se tedy rozhodně nejedná, byť zanedbatelný taktéž nebude a uživatelé, kteří co nejvyšší výkon potřebují, i tento na první pohled drobný nárůst ocení. 

Benchmark ale neodhalil „jen“ výkon stroje, ale taktéž počet jeho CPU jader či takt. Dočkat bychom se měli v základu konkrétně 12 jader CPU a taktu 3,54 GHz. Právě počet jader je přitom vcelku zajímavý, jelikož základní M1 Max má „jen“ 10 jader CPU, vyšší konfigurace pak 20 jader. Dá se proto očekávat, že u M2 Max budeme vybírat buď ze 12, nebo 24 jader CPU. Navíc se zdá, že přibude zbrusu nová RAM varianta, jelikož byl stroj z benchmarku testován se 96 GB RAM, což je hodnota, kterou si do Macu s M1 Max v současnosti nenakonfigurujete. Je tedy rozhodně na co se těšit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.