Zavřít reklamu

Digitální korunka je pro mnohé uživatele nedílnou součástí Apple Watch. A není se čemu divit, jelikož korunky jsou taktéž nedílnou součástí klasických hodinek, tudíž je pochopitelné, že si bez ní mnozí nedokáží představit fungovat. Ve skutečnosti to ale možné je a většinu funkcí, které digitální korunka na Apple Watch zastává, je možné provést jiným způsobem. Z tohoto důvodu lze i nadále využívat jablečné hodinky, na kterých digitální korunka nějakým způsobem selhala, anebo je funkční pouze z části. Apple Watch s nefunkční digitální korunkou v poslední době přibývá, a to samozřejmě hlavně u starších modelů, kde zkrátka vypověděla funkci, anebo došlo ke zničení například nárazem.

Jak na Apple Watch s nefunkční digitální korunkou vypnout vodní zámek

Snad jediným problémem, se kterým se na Apple Watch s nefunkční digitální korunkou můžete setkat, je zapnutý vodní zámek. Ten lze aktivovat jednoduše skrze ovládací centrum a slouží k zablokování displeje před kontaktem s vodou, která může způsobit náhodné vstupy. Pokud chcete na Apple Watch vodní zámek deaktivovat, tak je nutné, abyste k tomu využili digitální korunku. Konkrétně na ni musíte zatlačit, případně s ní ve starších verzích watchOS pootočit. Avšak v případě, že máte digitální korunku nefunkční, tak tento postup samozřejmě provést nelze. Dobrou zprávou ale je, že existuje řešení, které je velmi jednoduché, ale nejspíše vás nenapadne – stačí hodinky začít nabíjet s využitím bezdrátové nabíjecí kolébky, čímž se vodní zámek ihned deaktivuje.

apple watch červený vykřičník

Pokud jste se tedy ocitli v situaci, kdy máte na svých Apple Watch s nefunkční digitální korunkou aktivní vodní zámek, tak nyní již víte, jakým způsobem ho můžete deaktivovat. Samozřejmě se ale jedná o nepříjemnost tehdy, pokud vodní zámek aktivujete omylem a nemáte k nabíječce přístup. Z toho důvodu uděláte nejlépe, když prvek vodního zámku z ovládacího centra úplně odeberete. To provedete tak, že ovládací centrum otevřete, kde poté sjeďte níže a klepněte na Upravit. Následně najděte v seznamu prvek vodního zámku a klepněte v jeho pravé levé části na ikonu křížku. Nakonec se přesuňte úplně dolů a stiskněte Hotovo.

Dnes nejčtenější

.