Zavřít reklamu

Pokud chcete mít svůj život dobře organizovaný a pořádný, tak vám mohou pomoci různé nativní aplikace od Applu. Mezi jednu z těch nejdůležitějších patří také Připomínky, kde si můžete jednoduše do seznamů vepsat jednotlivé připomínky a případně se nechat upozornit apod. Apple se neustále snaží své aplikace vylepšovat a jinak tomu není ani v novém macOS Ventura, kterému se v poslední době věnujeme a ještě věnovat budeme. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů v Připomínkách z macOS Ventura, které byste měli znát.

Přišpendlení seznamů

V Připomínkách si můžete pro lepší organizaci vytvářet seznamy připomínek. Díky tomu můžete jednoduše odlišit například osobní od pracovních, sdílených apod. Ve finále tak těchto seznamů můžete mít hned několik, vždy ale budou existovat takové, které využíváte nejčastěji. Abyste je nemuseli pokaždé zbytečně hledat, tak si je v macOS Ventura můžete konečně přišpendlit nahoru. Pokud byste tak chtěli učinit, tak na konkrétní seznam klepněte pravým tlačítkem, kde pak v menu zvolte možnost Přišpendlit seznam.

Vytváření skupin seznamů

Přemýšleli jste někdy nad tím, že by mohlo být fajn si několik seznamů spojit do jedné skupiny? Pokud ano, tak přesně této novinky jsme se dočkali v macOS Ventura. Tuto vychytávku můžete využít například tehdy, pokud byste si chtěli spojit osobní seznam se seznamem, který sdílíte se svou drahou polovičkou, popřípadě samozřejmě jakkoliv jinak. Pro vytvoření skupiny seznamů stačí, abyste si je označili, a poté v horní liště klepnuli na Soubor → Nová skupina, čímž dojde k vytvoření.

Vylepšení speciálních seznamů

Součástí aplikace Připomínky je několik speciálních seznamů, ve kterých se zobrazují různé připomínky. Konkrétně se jedná o seznamy Dnes, kde si můžete nechat zobrazit veškeré připomínky na dnešek, a dále Naplánováno, kde si můžete nechat zobrazit veškeré připomínky s nastaveným datem vykonání. V obou těchto seznamech jsme se dočkali vylepšení – konkrétně jsou v nich připomínky seskupené podle data pro jednodušší organizaci přesnost. Mimo toho jsme se ještě dočkali přidání nového speciálního seznamu Vyřízeno, kde se zobrazují veškeré již vyřízené připomínky.

Nové možnosti chytrého seznamu

Kromě klasických seznamů si v Připomínkách můžete vytvořit také chytré seznamy. V těch se zobrazí připomínky, které splňují předem určená kritéria. I v těchto chytrých seznamech jsme se v macOS Ventura dočkali vylepšení. Zatímco ve starších verzích bylo možné nastavit, aby se v chytrém seznamu zobrazily jen ty připomínky, které splňují veškerá kritéria, tak nově si můžete nastavit, že pro zobrazení stačí splnění alespoň jednoho kritéria ze všech. Pro vytvoření chytrého seznamu klepněte vlevo dole na + Přidat seznam, kde zaškrtněte možnost Převést na chytrý seznam. Zde už je možné nastavit, zdali budou zahrnuty připomínky splňující všechna kritéria, anebo kterékoliv. Následně si stačí vybrat samotná kritériachytrý seznam vytvořit.

Více možností při psaní poznámek

U každé připomínky si můžete nastavit hned několik parametrů – jedná se o čas a datum vykonání, důležitost, značky, umístění, obrázky, označení a další. Kromě toho si ale ke každé připomínce můžete vložit také poznámku, což může přijít vhod. Měli byste vědět o tom, že v macOS Ventura došlo k vylepšení psaní poznámek k připomínkám. Zatímco ve starších verzích bylo možné vložit jen prostý text, tak nově jej můžete všemožně formátovat, měnit barvy, vytvářet seznamy a mnoho dalšího. Pro využití stačí text v poznámce označit, klepnout na něj pravým tlačítkem (dvěma prsty) a formátování nastavit.

Dnes nejčtenější

.