Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že je nedávno vydaný macOS Ventura bezchybný, jelikož se na něj narozdíl od iOS 16 či iPadOS 16 nesnáší prakticky od jeho vydání kritika? Pak pro vás máme špatnou zprávu, jelikož zcela stoprocentní není. Pokud totiž využíváte pro maily nativního klienta Mail a v tom máte uložený podpis, zřejmě se nevyhnete otravnému vyskakujícímu oknu. 

Apple při představování macOS Ventura v létě letošního roku uvedl mimo jiné ho, že mailový klient v něm bude o poznání chytřejší z hlediska vyhledávání výrazů a tak podobně. Právě analýza textu v Mailu se však dle všeho tak trochu zvrtla, jelikož detekuje víc, než by bylo potřeba. Při odpovědi na mail či tvorbě nového totiž Mail v současnosti chybně upozorňuje na chybějícího příjemce, máte-li v podpisu mailu mailovou adresu. Po vyskočení tohoto okna je tedy vždy potřeba potvrdit, že nic nechybí a přejete si mail odeslat tak, jak je nastaven, což sice není nic složitého, na druhou stranu se však jedná o poměrně zbytečný mezikrok, který zkrátka a dobře zdržuje. 

Jelikož se jedná o chybu, Apple se již nechal slyšet, že toto chování Mailu opravu v některé z budoucích aktualizací macOS, aby již uživatele neobtěžovala. V současnosti je však naštěstí k dispozici i alternativní řešení, které však ve své postatě ani tak úplně řešením není. Stačí totiž ve výsledku jen párkrát dané okno potvrdit a Mail si dle všeho zapamatuje, že adresa z vašeho podpisu skutečně není ta, na kterou chcete mail poslat. MInimálně nám v redakci několikanásobné potvrzení v horizontu zhruba tří dnů vyskakující okno vymýtilo na všech Macích a proto si troufáme říci, že i jinde bude toto řešení účinné. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.