Zavřít reklamu

Čekání je u konce. Jak jsme vás včera informovali, O2 jakožto druhý tuzemský operátor spouští ode dnešního dne podporu LTE u Apple Watch, čímž se tak přidává ke konkurenčnímu T-Mobile, jehož podpora běží již více než rok. Z velké trojky operátorů tak chybí už jen Vodafone. 

O2_HW_Apple_watch_mbt_1_1200x628

Stejně jako tomu bylo v případě T-Mobilu, k síti O2 lze připojit jakékoliv Apple Watch s podporou LTE. Je však potřeba, aby byly aktualizovány na nejnovější watchOS – tedy konkrétně verzi 9.1. A jelikož ten zase vyžaduje nejnovější verzi iOS, bez aktualizace iPhonu a Apple Watch se v případě chuti zprovoznit LTE u Apple Watch zkrátka neobejdete. Bez čeho se však obejdete a je to vskutku pozitivní zpráva, jsou finance v prvním půl roce služby. Prvních šest měsíců provozu totiž bude pro zákazníky O2 zcela zdarma s tím, že po uplynutí šesti měsíců pak bude za službu účtováno měsíčně 99 Kč v rámci služby O2 Chytré hodinky. Cenově tedy vyjde využití Apple Watch LTE u O2 stejně jako v případě T-Mobile, což je rozhodně pozitivní zpráva.

Služba jako taková je na Apple Watch zaktivovatelná přes doprovodnou aplikaci Watch v iPhonu a to v několika málo krocích. Je proto velmi pravděpodobné, že nárůst klientů O2 využívajících LTE u Apple Watch bude vskutku raketový, jelikož půlroční bezplatný provoz vypadá chtě nechtě velmi lákavě. Jak se k celé záležitosti postaví Vodafone, který je nyní kvůli nepodpoře LTE suverénně nejméně přívětivým operátorem pro fanoušky Applu ukáže však až čas. Jeho vyjádření se točí stále kolem probíhajících příprav. 

Apple Watch s LTE lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.