Zavřít reklamu

Dnešní den nepřinesl jen zveřejnění prvních zahraničních dojmů z nové generace iPadů Pro, ale taktéž víme díky konci informačního embarga první ucelenější novinky týkající se nové generace základních iPadů. Ty totiž vstoupí do prodeje taktéž již tuto středu a tak je na čase, aby o nich dal Apple opět vědět a jablíčkářům se připomněl. 

Pokud jste si mysleli, že zahraniční testeři a youtubeři nové iPady ve svých prvních dojmech jen vychválí jste na omylu. Naprostá většina z nich se totiž shodla na tom, že jsou iPady 10 poněkud zvláštní zařízení, jelikož v sobě spojují spoustu kladů, ale taktéž velmi zvláštní zápory. Například recenzent The Verge říká, že je iPad 10 jakoby zaseklý mezi starou a novou generací iPadů, jelikož disponuje na jednu stranu novým designem, 5G či třeba USB-C, na stranu druhou však nabízí i nadále jen podporu Apple Pencil 1. generace a má relativně starý čipset. Jeho cena je navíc poměrně vysoká, kvůli čemuž je do jisté míry pro leckoho nepřitažlivý. 

Podobný názor zastávají i testeři z Engadgetu, kteří sice na jednu stranu říkají, že přepracování zařízení si zpravidla vyžaduje nějaké to navýšení ceny, avšak na druhou stranu dodávají, že kvůli nasazení některých starších řešení je rázem zařízení vnímáno do jisté míry zastarale a zkrátka tak, že si vyšší cenu není schopné obhájit. Jako největší slabinu pak označují testeři procesor, který mohl být rozhodně výkonnější. 

Ani slovy Wired či CNETu nejsou veskrze pozitivní. Tablet se jim sice líbí, obě média se však shodují na tom, že cenovka je zkrátka vysoká a omezení ve formě výkonu, ale hlavně Apple Pencil zkrátka zvláštní. Ještě zvláštnější je pak to, že Apple i nadále prodává loňský iPad 9, který sice působí designově zastarale, na druhou stranu však svým výkonem naprosté většině uživatelů zkrátka stačí a bude pro ně tedy o poznání lepší volbou. 

Nový iPad 10 lze zakoupit například zde

Podívejte se i na videorecenze 

Dnes nejčtenější

.