Zavřít reklamu

Po boku iOS 16 jsme se již před několika týdny dočkali také vydání watchOS 9 pro veřejnost. Bohužel, systém iOS 16, který je samozřejmě více používaný, nový watchOS 9 jednoduše zazdil a všechnu pozornost strhl na sebe. To je však velká škoda, jelikož i v novém operačním systému pro jablečné hodinky se nachází mnoho novinek, které stojí za to. V tomto článku se společně podíváme na 5 z nich, o kterých se prakticky vůbec nemluví.

Ciferník Astronomie

Pokud jste váš iPhone aktualizovali na iOS 16 a již jste si nastavili novou zamknutou obrazovku, tak jistě víte, že si můžete zvolit novou dynamickou tapetu Astronomie. Ta vám může zobrazit buď Zemi nebo Měsíc, popřípadě sluneční soustavu, a to ve velmi pěkné formátu, který se po odemknutí může měnit. Pokud tuto dynamickou tapetu používáte, tak byste měli vědět, že si ji můžete sladit s ciferníkem na Apple Watch – i zde je totiž Astronomie k dispozici. Pro nastavení otevřete na iPhonu aplikaci Watch, kde pak přejděte do Galerie ciferníků a přidejte jej.

astronomie cifernik watchos 9

Přidání událostí do Kalendáře

Na Apple Watch je již od pradávna k dispozici aplikace Kalendář, uživatelé v něm však doposud mohli události pouze zobrazovat. Pokud chtěli nějakou novou událost přidat, museli z kapsy vytáhnout iPhone. S příchodem watchOS 9 se však tohle mění a událost můžete do Kalendáře rychle přidat i přímo z Apple Watch. Stačí Kalendář na hodinkách otevřít, následně klepnout na ikonu tří teček vpravo nahoře a stisknout + Nová událost.

Úprava připomínek

Stejně jako v Kalendáři jsou i v aplikaci Připomínky z watchOS 9 k dispozici nějaké novinky. Doposud si uživatelé mohli v Připomínkách jednotlivé připomínky zobrazit, popřípadě nechyběla možnost pro vytvoření nové připomínky. Pokud jste však chtěli připomínku upravit, měli jste jednoduše smůlu, což se ale nyní mění. Pro úpravu připomínky si ji prvně v aplikaci Připomínky najděte, a poté na ni klepněte. Následně už jen stiskněte Upravit a proveďte změny.

Zobrazení kroužku aktivity při cvičení

Apple Watch jsou primárně určeny k tomu, aby sledovaly a zaznamenávaly cvičení a aktivitu. V případě, že chcete na jablečných hodinkách začít sledovat nějaké cvičení, tak je nutné, abyste otevřeli Cvičení, kde ho pak v seznamu najděte a klepněte na něj. Následně už se vám zobrazí rozhraní s různými informacemi o cvičení. Alfou a omegou cvičení jsou samozřejmě kroužky aktivity, které zobrazují pohyb, cvičení a stání. Dobrou zprávou je, že kroužky cvičení si nyní konečně můžete zobrazit také přímo při cvičení, což doposud nebylo možné. Stačí přejet prstem shora dolů.

 

Automatická změna ciferníku

Zamknutou obrazovku na iPhonu s iOS 16 si můžete jednoduše propojit s režimem soustředění. To znamená, že při aktivaci režimu soustředění pak může dojít k automatické změně zamknuté obrazovky na předem vybranou. Ve watchOS 9 to samé můžete udělat s ciferníkem, který se tedy může automaticky změnit po aktivaci režimu soustředění. Pro nastavení stačí na iPhonu přejít do Nastavení → Soustředění, kde rozklikněte režim, a poté sjeďte níže k Přizpůsobení obrazovek. Kde stiskněte možnost Vybrat pod ciferníkem a následně konkrétní ciferník vyberte.

Dnes nejčtenější

.