Zavřít reklamu

Displeje v iPhonech jsou každoročně označovány za jedny z nejlepších, které lze ve smartphonech nalézt a ani letos tomu není jinak. Tvrdí to alespoň displejoví experti z DisplayMate, kteří se na kvality displejů iPhonů 14 Pro v posledních dnech zaměřili, aby následně zjistili, že si panely oproti předešlé generaci iPhonů výrazně polepšily – tedy alespoň podle laboratorních měření. 

Ačkoliv se DisplayMate zaměřil v testu konkrétně na model 14 Pro Max, vzhledem k tomu, že by se měly panely řady 14 Pro a 14 Pro Max lišit jen ve velikosti, je velmi pravděpodobné, že se veškerá měření vztahují právě i na menší z dvojice Pro iPhonů. Co se pak týče přesných kladů displeje, DisplayMate si pochvaluje například jas, který je prý dokonce na úrovni 2300 nitů, přestože Apple uvádí v maximu “jen” 2000 nitů. Extrémně dobře si ale vede displej třeba i v podání bílé, věrnosti barev, kontrastním poměru, pozorovacích úhlech či další řadě faktorů, které z něj dělají dle DisplayMate suverénně nejkvalitnější displej, ke kterému se lze nyní v rámci smartphonů dostat. Odborníci se dokonce nebáli říci, že displej modelu 14 Pro Max je z hlediska zobrazovacích schopností nerozeznatelný od dokonalosti. 

Podtrženo, sečteno – Apple si může i letos gratulovat. Přestože displeje odebírá od Samsungu, LG či pár menších čínských dodavatelů, měl v tomto směru dokonale přesnou ruku. V souvislosti se Samsungem je nicméně poměrně zarážející to, že takto dokonalé displeje nešetří pro své vlastní smartphony, ale raději je prodá hlavnímu konkurentovi. Peníze tedy evidentně v tomto směru vládnou mobilnímu světu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.