Zavřít reklamu

I přesto, že Apple vydal pro veřejnost nový systém iOS 16 již před několika týdny, a dokonce jsme se již dočkali vydání dalších verzí, tak některé uživatele stále sužují různé problémy. Ostatně se ale nejedná o nic zvláštního, jelikož takové porodní bolesti měly snad všechny majoritní aktualizace iOS. Apple samozřejmě postupně všechno vyladí, v tomto článku se však společně podíváme na 5 nejčastějších a stále přetrvávajících problémů v iOS 16 a jak je můžete vyřešit.

Zasekávání klávesnice

Asi nejznámějším a nejrozšířenějším problémem (nejen) po aktualizaci na iOS 16 je zasekávání klávesnice. To se konkrétně projevuje tak, že něco na klávesnici píšete, ta však na několik sekund přestane reagovat a následně, jakmile dojde ke vzpamatování, tak se automaticky dopíšou veškeré znaky, na které jste klepnuli. Pro vyřešení tohoto problému stačí resetovat slovník klávesnice, což uděláte v Nastavení → Obecné → Přenést nebo resetovat iPhone → Resetovat → Obnovit slovník klávesnice.

Slabá výdrž baterie

Dalším problémem, který je s iOS 16 spojovaný, je rozhodně slabá výdrž baterie. Uživatelé nového iOS 16 si na tuto chybu stěžují neustále i po několika týdnech, což rozhodně není příjemné. Je ale důležité zmínit, že systém iOS 16 přichází s několika novinkami, které pracují tvrdě na pozadí – jedná se třeba o detekci duplicitních snímků a videí ve Fotkách a další. Níže přikládám článek, ve kterém se můžete dozvědět více o důvodech, které mohou rychlou spotřebu baterie v iOS 16 způsobovat. Najdete v něm i postupy, které vám případně pomohou s prodloužením výdrže na jedno nabití.

Nedostatek místa v úložišti

Osobně jsem se již několikrát v iOS 16 setkal s tím, že jsem nebyl schopný jej aktualizovat, protože jsem údajně neměl dostatek místa v úložišti. To by nebylo nic neobvyklého, problém je ale v tom, že jsem dostatek místa v úložišti reálně měl. Nezbylo mi tak nic jiného, než provést odstranění některých souborů a aplikací. Nakonec se opět potvrdilo to, že v úložišti musí být dvojnásobek volného místa, než je udávaná velikost aktualizace. V mém případě měla aktualizace například 4 GB a v úložišti muselo být k dispozici alespoň 8 GB, aby došlo ke stažení a instalaci. Bohužel v tomhle případně žádný trik neexistuje a jednoduše musíte úložiště různými způsoby uvolnit. Níže proto přikládám článek s tipy, které vám pomohou.

Obrazovka nereaguje na dotyk

Dostali jste se do situace, kdy vám po aktualizaci na iOS 16 čas od času nereaguje obrazovka na dotyk prstu? Pokud ano, tak věřte, že rozhodně nejste sami – jedná se o vskutku rozšířený problém, se kterým stále zápasí mnoho uživatelů. V některých případech stačí pouze počkat, každopádně pokud obrazovka nereaguje delší dobu, tak nejspíše došlo k zaseknutí celého systému a je nutné provést vynucený restart zařízení. Postup pro vynucený restart je jednoduchý – na vašem iPhonu stiskněte a pusťte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, následně stiskněte a pusťte tlačítko pro snížení hlasitosti, a poté držte boční tlačítko do doby, až se na displeji objeví .

iPhone 8 a X a novjěší restart

Problémy spojené s iPhone 14 (Pro)

Největší problémy s novým iOS 16 mají rozhodně nejnovější iPhony 14 (Pro). Pravdou je, že letos je počet i vážnost těchto problémů v kombinaci s nejnovějšími modely opravdu velká. Rozhodně se nemůžeme divit frustraci některých uživatelů, kteří si pořídili nový iPhone za několik desítek tisíc korun a nefunguje podle představ a tak, jak by měl. Dobrou zprávou ale je, že Apple již vydal několik aktualizací iOS 16, které alespoň některé  problémy spojené s iPhony 14 (Pro) řeší. Proto přejděte do Nastavení → Obecné → Aktualizace systému a přesvědčte se, že máte nainstalovanou poslední dostupnou verzi systému. Níže pak ještě přikládám článek, ve kterém se můžete dočíst více o aktuálních chybách a řešeních, spojená s iPhony 14 (Pro).

Dnes nejčtenější

.