Zavřít reklamu

iPhone X byl opravdu revoluční, a to prakticky ze všech hledisek. V roce 2017, kdy spatřil světlo světa, určil, jakým směrem se budou ubírat následné generace jablečných telefonů. Jednou z největších změn bylo odstranění Touch ID, které nahradilo Face ID v horní části displeje. Pro zajištění jeho funkčnosti přišel Apple mimo jiné s TrueDepth přední kamerou, která doposud nemá konkurenci. Aby však Apple mohl jablíčkářům jednoduše ukázat, jak TrueDepth kamera funguje, tak představil také Animoji, později Memoji, tedy jakési postavičky, na které je možné v reálném čase přenášet vaše pocity a emoce. Od té doby Apple své Memoji neustále vylepšuje a nezapomnělo se na ně ani v iOS 16. Pojďme se proto na novinky společně podívat.

Přidání dalších samolepek

Memoji byly dlouhou dobu k dispozici výhradně pro iPhony s Face ID – a naprosto stejně je tomu i nyní. Aby to však ostatním uživatelům starších iPhonů s Touch ID nebylo líto, tak Apple před pár lety přišel se samolepkami Memoji, které jsou statické. Patříte-li mezi jedince, kteří samolepky Memoji využívají, tak pro vás mám dobrou zprávu. V iOS 16 jsme se totiž dočkali rozšíření počtu samolepek, a to o dalších šest, díky kterým je možné ještě lépe vyjádřit své pocity a emoce.

Nové nosy a rty

Chtěli jste si vytvořil vlastní Memoji a zjistili jste, že si nemůžete vybrat ideální nos nebo rty? Jestliže ano, tak to rozhodně zkuste znova v novém iOS 16. Zde totiž Apple přizpůsobení nosů a rtů v Memoji rozšířil. Co se týče nosů, tak je k dispozici hned několik nových typů, při výběru rtů si pak můžete nastavit nové barvy, díky kterým vzhled svého Memoji nastavíte ještě přesněji a neutrálněji.

Další pokrývky hlavy

Apple se do Memoji v iOS 16 rozhodl přidat také další pokrývky hlavy, kterých už je nyní k dispozici opravdu nespočet. Každopádně, pokud jste někdy v minulosti v sekci s pokrývkami hlavy hledali například takový čepec, tak byste hledali marně. V novém iOS 16 už je však čepec k dispozici a můžete si ho nastavit, nechybí pak ani samozřejmě jeho přizpůsobení s využitím barev.

Větší výběr vlasů

Nejste zastánci pokrývek hlavy a raději necháte na vašem Memoji vyniknout vlasy? Pokud ano, tak i v tomto případě mám skvělé zprávy. Všemožných typů vlasů, ať už krátkých nebo dlouhých, rovných či kudrnatých, je při přizpůsobení Memoji k dispozici opravdu mnoho. Každopádně, pokud se vám někdy stalo, že zrovna vaše speciální vlasy jste v seznamu nemohli najít, tak jsou tyto obavy nejspíše tatam. V novém iOS 16 totiž Apple přichází s hned sedmnácti novými typy vlasů, tak je určitě zkontrolujte.

Nastavení Memoji pro kontakt

Ke každému kontaktu si v iOS můžete přiřadit fotografii, což se hodí pro jednoduché a rychlejší rozpoznání například při příchozím hovoru. Ne ve všech případech ale máme k dispozici vhodné fotky, které bychom kontaktům mohli nastavit. Pomoci vám v tomto případě mohou Memoji, které si můžete vytvořit podle vzhledu nějakého kontaktu, a poté nastavit jako avatara. Nejedná se o nic složitého – stačí přejít do aplikace Kontakty, popřípadě do aplikace Telefon, kde otevřete Kontakty. Následně rozklikněte vybraný kontakt, klepněte vpravo nahoře na Upravit, a poté pod stávajícím avatarem na přidat fotku. Nakonec rozklikněte sekci Memoji a proveďte nastavení.

Dnes nejčtenější

.