Zavřít reklamu

Součástí každého iPhonu, potažmo systému iOS, je také nativní aplikace Počasí. Pokud bychom se vrátili o několik let nazpátek, zjistili bychom, že v této aplikaci není o co stát. Apple si však tohle uvědomil, a to poprvé v iOS 13, kde začal na této apliakci pořádně pracovat. Od té doby se dá říct, že každým rokem dostáváme lepší a lepší aplikaci Počasí – a výjimkou v tomto případě není ani nejnovější iOS 16, kde opět přibylo několik skvělých novinek. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů v Počasí z iOS 16, které by vám neměly uniknout.

Oznámení výstrah na extrémní počasí

Mezi jednu z hlavních novinek, které jsou v Počasí z iOS 16 k dispozici, patří rozhodně nastavení oznámení výstrah na extrémní počasí. Čas od času totiž může ČHMÚ vydat výstrahu na počasí, která může upozorňovat například na silný déšť, vysoké teploty, vydatné bouřky, krupobití, riziko záplav a mnoho dalšího. Právě díky těmto výstrahám se tak můžete na blížící se extrémní počasí připravit. Pokud byste si chtěli aktivovat příchod oznámení o extrémním počasí, tak prvně do aplikace Počasí přejděte, a poté vpravo dole klepněte na ikonu menu. Poté vpravo nahoře klepněte na ikonu tří teček a z menu, které se zobrazí, vyberte Oznámení. Zde už je možné si upozornění na extrémní počasí aktivovat na současnou polohu, anebo na určitých místech.

Zobrazení výstrah na počasí

Jak už jsem zmínil na předchozí stránce, tak si v Počasí nově můžete aktivovat upozornění na extrémní počasí. Je však nutné zmínit, že těchto výstrah může být v jednu chvíli aktuálních hned několik. Aplikace Počasí vám navíc v přehledu vždy zobrazí jen nejnovější výstrahu počasí. Dobrou zprávou ale je, že si jednoduše můžete nechat zobrazit veškeré výstrahy na počasí, které jsou zrovna aktuální. Stačí, abyste v Počasí otevřeli konkrétní místo, kde pak klepněte na dlaždici Extrémní počasí. Tímto se otevře webové rozhraní se všemi aktuálně platnými výstrahami počasí.

Podrobné grafy a informace o počasí

Zatímco ještě donedávna jsme si v Počasí mohli zobrazit pouze základní informace o počasí v podobě předpovědi na dnešek či následující dny, tak v iOS 16 došlo k opravdu výrazným vylepšením. Konkrétně si uživatelé konečně mohou zobrazit také podrobné grafy a další potřebná data a informace o počasí. Nejedná se o nic složitého, stačí přejít do Počasí, kde otevřete konkrétní místo, a poté klepněte na dlaždici s hodinovou či 10denní předpovědí. Tímto se ocitnete v novém rozhraní, kde už se vám uprostřed obrazovky objeví první graf. Mezi grafy se pak můžete přepínat klepnutím na ikonu šipky v pravé části, kde si pak stačí vybrat z menu. Zobrazit si můžete data o teplotě, UV indexu, větru, dešti, pocitové teplotě, vlhkosti, dohlednosti a tlaku, a to i v těch nejmenších českých vesničkách.

Jednoduchý souhrn počasí

Patříte naopak mezi jedince, kteří preferují jednoduchost a podrobné grafy a data vás nezajímají? Pokud jste si odpověděli kladně, tak byste měli vědět o tom, že i na vás Apple v novém Počasí myslel. Zobrazit si totiž můžete jednoduché textové souhrny, díky kterým se veškeré informace o počasí dozvíte rychle a jednoduše. Pro jejich zobrazení přejděte do Počasí, kde otevřete konkrétní místo, a poté klepněte na dlaždici s hodinovou či 10denní předpovědí. Tímto se ocitnete v již zmíněném novém rozhraní, kde si pomocí šipky napravo otevřete konkrétní graf. Přímo pod ním pak najdete jednoduchý textový souhrn v pár větách.

Podrobná předpověď na 10 dní

Kromě toho, že si v Počasí můžete zobrazit podrobné informace a grafy o počasí v aktuálním dni, tak si tyto informace můžete zobrazit také až na 10 dní dopředu, a to o každém dni zvlášť. Opět se nejedná o nic složitého – stačí přejít do Počasí, kde otevřete konkrétní místo, a poté klepněte na dlaždici s hodinovou či 10denní předpovědí. Nahoře už si stačí všimnout malého kalendáře, kde se přepněte na konkrétní datum, a poté už postupujte naprosto stejně, tedy klepněte na šipku napravo a vyberte si data k zobrazení.

10denní předpověd ios 16 počasí

Dnes nejčtenější

.