Zavřít reklamu

Ačkoli se Sony VR2 již oficiálně ukázalo, až doposud se o detailech které se jej týkají spíše jen spekulovalo a například ovladače se ukázaly oficiálně poprvé až dnes. V nově zveřejněném traileru na PS VR2 totiž Sony ukazuje nejen samotné ovladače a headset, ale také spoustu informací, z nichž některé vyrážejí dech. PS VR2 nabídne rozlišení 4K s HDR. Konkrétně se jedná o rozlišení 2000×2040 pixelů pro každé oko s tím, že tyto displeje nabízí obnovovací frekvenci 120 Hz. Nebude chybět Eye Tracking, tedy snímání očí, který bude sloužit jednak k vykreslování a zaostřování té oblasti, do které se aktuálně díváte, ale také k tomu, abyste mohli ovládat některé prvky ve hře. Vaše oči se tak promění v další možnost, jak hru ovládat.

Zorné pole 110 stupňů pak dodá hraní ten správný rozměr. K ovládání her a aplikací budou sloužit speciální ovladače PlayStation VR2 Sense, které snímají pohyb prstu nad povrchem. Můžete tak například namáčknout spoušť a domáčknout ji až později. Nechybí ani 3D audio, které by mělo zprostředkovat opravdu živý zážitek. Samotný Headset PS VR2, stejně jako ovladače VR 2 sense nabízí podporu haptické odezvy s tím, že ovladače nabízí také adaptivní trigery, stejně jako je známe z DualSense ovladačů z PS5.

Headset je vybaven již zmíněnými OLED displeji a dále pak senzory pohybů, zahrnující Šestiosý snímací systém (tříosý gyroskop, tříosý akcelerometr) a snímač připojení: Infračervený senzor přiblížení. 4 vestavěné kamery pro sledování soupravy a ovladače Infračervená kamera pro sledování každého oka. S PS5 bude Headset komunikovat pomocí USB Type-C.

PlayStation VR2 Sense

Co se ovladačů týká, ty jsou vybaveny tlačítky R1, R2, pravou páčkou s tlačítkem R3 a tlačítkem PS, kolečkem, křížkem, čtverečkem a trojúhelníkem. Nechybí v nich šestiosý snímací systém, který zahrnuje tříosý akcelometr a tříosý gyroskop a také kapacitní senzor s detekcí dotyku prstu a infračervený LED senzor pro sledování polohy ovladače. Nechybí ani haptická odezva s efektem spouště. Ovladače se připojují bezdrátově pomocí Bluetooth 5.1 a mají vestavěnou baterii, kterou můžete dobíjet pomocí USB-C.

Bohužel je zde i jedna smutná zpráva pro všechny nedočkavé hráče. Sony oficiálně uvedlo, že se PS VR2 začne prodávat začátkem roku 2023 a nestihne tedy vánoční sezónu.

Dnes nejčtenější

.