Zavřít reklamu

Prakticky každý rok musí Apple po vydání nové generace iPhonů řešit celou řadu problémů, které se mu nepodařily zachytit při jejich interním testování a ani letošek není v tomto směru výjimkou. Stížnosti na nové iPhony 14 a 14 Pro se totiž pomalu ale jistě kupí, kvůli čemuž pro ně již Apple chystá na příští týden rozsáhlou aktualizaci s opravami spousty chyb. Mezi nimi by se měly objevit u záplaty na špatně fungující aplikaci Fotoaparát či AirDrop, na které si začíná stěžovat čím dál tím více uživatelů.

Diskuzní fóra po celém světě plní v posledních dnech stížnosti majitelů IPhonů 14 (Pro) točící se v případě aplikace Fotoaparát kolem toho, že se jednak seká a jednak se na telefonech spouští mnohdy extrémně dlouho – konkrétně až 5 vteřin. Krátkodobým řešením je sice v tomto případě restart telefonu, po nějaké době se však instantní spuštění fotoaparátu opět změní na dlouhé čekání, které je zrovna u této aplikace velmi nepříjemné. Přeci jen, fotit je mnohdy třeba velmi rychle a zdlouhavé čekání na spuštění aplikace je tedy v tomto směru naprosto nemyslitelné. 

 

Dalším problémem, na který jablíčkáři ve velké míře upozorňují, je nefunkční AirDrop pro posílání souborů kontaktům. Vše se projevuje jednoduše tak, že AirDrop buď vůbec nedokáže najít zařízení, která jsou v kontaktech uživatele a tedy jim nelze odeslat soubory, nebo tak, že při odesílání souborů dojde k chybě a celý přenos se zhroutí. I v tomto případě se tedy jedná evidentně o softwarovou chybu, kterou je třeba co nejdříve napravit, aby vše fungovalo tak, jak má. Do té doby nicméně nezbývá než vydržet, jelikož alternativní dlouhodobější řešení neexistuje. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.