Zavřít reklamu

Nové iPhony 14 Pro se sice na pulty obchodů oficiálně dostanou až tento pátek, na internetu se však již začínají poměrně často objevovat nejrůznější testy jejich výkonu, které ukazují, jak si novinky oproti předešlé generaci polepšily. Po pár geekbenchových testech se nyní přihlásil o slovo další oblíbený benchmark ve formě AnTuTu, který je populární převážně v Asii. Jak v něm novinka dopadla?

Asi vás nepřekvapí, že si řada 14 Pro vedla oproti loňským modelům více než dobře. V testu CPU totiž dosáhla průměrně o 17 % lepšího výkonu na CPU a o 28 % lepšího výkonu na GPU. Právě grafický výkon pak stojí dle tvůrců benchmarku za pozornost suverénně nejvíce. Takto výrazný mezigenerační skok je totiž dle nich naprosto ojedinělý a díky tomu tedy i zařaditelný mezi nejvýraznější skoky za poslední roky na trhu se smartphony jako takovém. Co se pak týče dalších metrik, ty si můžete prohlédnout v tabulce níže v galerii.

Nové iPhony 14 Pro jsou poháněny 4nm čipsetem Apple A16 Bionic, u kterého se Apple při prezentaci právě grafickým výkonem pyšnil nejvíce. Jeho mezigenerační nárůst tak rozhodně nelze označit za překvapivý, byť rozhodně potěší. Kromě výkonu však bude u čipu velmi zajímavé sledovat i to, jak si povede z hlediska výdrže baterie, respektive pak energetické náročnosti. Z logiky věci by na tom totiž měl být podstatně lépe než právě iPhone 13 Pro s jeho A15 Bionic vyrobeným 5nm procesem. Jaká bude realita se ale dozvíme až v následujících dnech. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.