Zavřít reklamu

Přijde vám, že se iPhony nabíjí jak kabelově, tak i bezdrátově velmi pomalu? Pak pro vás máme velmi dobrou zprávu. Minimálně kabelové nabíjení se má totiž podle informací velmi přesného leakera DuanRui dočkat příjemného rychlostního upgradu, byť jen u řady 14 Pro. Jak rychle půjde tyto telefony nabíjet? 

Leaker potvrdil konkrétně dřívější zvěsti o tom, že Apple počítá s oficiálním navýšením na 30W a to ze současných 20W. Realita je nicméně taková, že iPhony 13 Pro sice oficiálně podporují 20W, ale ve skutečnosti je lze nabíjet až 27W a je tedy více než pravděpodobné, že i “čtrnáctky” budou neoficiálně podporovat o poznání vyšší watty a tedy budou nabitelné rychleji, než Apple zveřejní v technických specifikacích. Bohužel, nabíjení jako takové bude stále probíhat přes Lightning port, byť přes novou 30W GaN nabíječku, kterou má Apple s novými iPhony představit. Jedinými GaN nabíječkami z dílny Applu jsou přitom v současnosti ty pro 16” MacBooky Pro a MacBooky Air M2. 

Ačkoliv leaker už s žádnou další informací o rychlosti nabíjení iPhonů 14 Pro nepřinesl, z dřívějších zpráv víme třeba to, že se údajně počítá třeba i se zrychlením bezdrátového nabíjení přes MagSafe. To v současnosti podporuje maximálně 15W s tím, že nově bychom si mohli užít snad až 20W, tedy o čtvrtinu rychlejší nabití. Vše se však naštěstí oficiálně dozvíme už příští středu, na kterou má Apple představení novinek naplánováno. 

Dnes nejčtenější

.