Zavřít reklamu

Využíváte-li ke komunikaci s vaším okolím Messenger, pak máte velmi pravděpodobně na svém Macu tento komunikátor i nainstalovaný ve formě aplikace. Ta je sice z hlediska designu i využitelnosti na velmi solidní úrovni, Meta, která za Messengerem stojí, u ní však až doposud opomíjela jednu poměrně podstatnou věc. To se však nyní konečně změnilo.

Facebook Messenger pro macOS byl doposud optimalizován jen pro počítače s čipy Intel, takže na Macích s Apple Silicon nevyužíval plný potenciál těchto čipů. To se však nyní naštěstí konečně změnilo, jelikož Meta v nejnovější aktualizaci Messenger pro čipy Apple Silicon konečně přizpůsobila a tím jej tak de facto dostala na zcela novou úroveň využitelnosti. Aplikace jako taková se totiž díky optimalizaci jednak citelně rychleji spouští, ale také se například rychleji budí z režimu spánku či spotřebovává méně energie. Zkrátka a dobře, výhod optimalizace je celá řada a přestože se mnohdy jedná o drobnosti, z hlediska uživatelského komfortu jsou všechny tyto upgrady rozhodně vítané. 

Messenger na verzi pro Apple Silicon aktualizujete jako již tradičně přímo přes App Store, kde byste měli update již vidět buď přímo v sekci pro aktualizace, nebo na mikrostránce samotného Messengeru. Zajímá-li vás verze, která optimalizaci přináší, jedná se konkrétně o 158.0. 

Messenger na Mac si můžete stáhnout zde

Dnes nejčtenější

.