Zavřít reklamu

Jednou z největších novinek letošní generace iPhonů řady Pro má být bezesporu výměna ikonického výřezu v displeji za dvojici průstřelů – konkrétně jeden podlouhlý a jeden symetrický. Přestože si na představení těchto telefonů ještě nějakou chvíli počkáme, díky čerstvému patentu Applu, který se touto problematikou zabývá, již de facto víme, jak tohoto upgradu docílil. Patenty, které použil u chystaných produktů, se totiž zpravidla zveřejňují jen krátce před jejich launchem. 

Klíčem k možnosti vyměnit poměrně masivní výřez za dvojici průstřelů v displeji není dle patentu překvapivě výrazné zmenšování komponentů, které do výřezu patří, nýbrž něco o poznání jednoduššího a zároveň chytrého. Řeč je konkrétně o lomu světla, který má být využíván u laserového modulu pro Face ID. Ten bude díky tomu moci být umístěn na jiném místě, které je pro něj prostorově dostatečné s tím, že laser nebude z modulu zářit přímo na uživatele, ale právě do speciálního hranolu, který má laserové paprsky následně lomem vyslat správným směrem. Díky tomu si tak mohl Apple dovolit výměnu výřezu za dvojici průstřelů, jelikož je toto řešení prostorově méně náročné a tedy pro jeho nynější potřeby výrazně vhodnější. 

Nové řešení ve formě dvojice průstřelů nabídnou letos jen iPhony řady Pro s tím, že v příštím roce bychom se již měli průstřelů dočkat i u levnějších iPhonů 15. Apple nicméně podle dostupných informací do budoucna usiluje o to, aby byla přední strana jeho telefonů bez jakéhokoliv otvoru či jiného rušivého prvku, což pro něj neznamená nic jiného než skrytí všech komponentů využívajících nyní průstřely pod displej. Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, jak rychle je toho schopen docílit, některé zdroje jsou přesvědčeny o tom, že první ovoce bychom mohli začít sklízet snad už příští rok. Na jakékoliv nadšení je ale zatím ještě čas. 

Dnes nejčtenější

.