Zavřít reklamu

Apple chystá na letošek malou portovou revoluci u iPadů Pro, tedy alespoň podle nových informací velmi přesného japonského portálu MacOtakara. Dočkat bychom se měli konkrétně příchodu nového typu portu, který by měl umožnit připojení většího množství nejrůznějšího příslušenství.

Zdroje MacOtakara tvrdí konkrétně to, že Apple počítá s nasazením dvou zbrusu nových čtyřpinových konektorů, které budou umístěny po obou bocích nových iPadů a designově budou zřejmě připomínat Smart Connector ze zad iPadu. Zda bude ten na zařízení zachován či se z něj kvůli novým portům odporoučí je sice v tuto chvíli otázkou, nicméně vzhledem k tomu, že je v současnosti Smart Connector využíván primárně pro spojení s Magic Keyboard, která by se mohla dočkat s příchodem nových iPadů Pro taktéž upgradu, jeví se pravděpodobnější druhá varianta. 

Co se týče využitelnosti nových portů, zdroje MacOtakara jsou přesvědčeny o tom, že se bude jednat o potenciální možnost napájení pro zařízení připojená přes USB-C/Thunderbolt port tabletu. Krom toho je pak velmi pravděpodobné využití pro nejrůznější ovladače třetích stran, jelikož právě jejich podporu Apple na letošní WWDC přislíbil spolu s vydáním frameworku DriverKit pro vývojáře. Ti tedy budou zřejmě moci tyto porty pro napájení či jinou funkčnost jejich ovladačů využít. Na bližší detaily si ale budeme muset samozřejmě počkat. 

Dnes nejčtenější

.