Zavřít reklamu

Pokud se těšíte na vydání nedávno představeného iPadOS 16, máme pro vás velmi nemilou zprávu. Přestože se doposud počítalo s tím, že tento systém uvolní Apple jako již tradičně po boku iOS 16 ve druhé polovině září, podle zdrojů velmi dobře informované agentury Bloomberg se tak nestane. 

Bloombegru se podařilo zjistit konkrétně to, že má Apple problémy s vývojem jedné z klíčových funkcí iPadOS 16 ve formě Stage Manageru – tedy jinými slovy pokročilejšího multitaskingu. Ten má totiž údajně trpět obrovským množství nejrůznějších chyb, které kalifornský gigant potřebuje opravit, což by si však vyžádalo spoustu času a energie. Jelikož však pracuje kromě iPadOS třeba i na iOS 16, který je pro něj důležitější, měl se rozhodnout vydání iPadOS 16 odložit na říjen s tím, že se nyní bude naplno věnovat právě dokončení iOS 16. S jeho vydáním se totiž počítá už kvůli příchodu nových iPhonů ve druhé polovině září a je krajně nepravděpodobné, že se tento termín změní. 

iPadOS 16 bude druhým systémem, který dorazí v říjnu. Po jeho boku bychom se totiž měli dočkat i macOS Ventura, u kterého se však dá říjnové vydání označit jako tradice. Apple totiž v posledních letech macOS spolu s iOS nevydává, ale je třeba si na něj vždy počkat o něco déle. 

Dnes nejčtenější

.