Zavřít reklamu

Apple Watch jsou primárně určené k tomu, aby sledovaly aktivitu a zdraví uživatelů. Zároveň se jedná také o prodlouženou ruku iPhonu, mimo tohle všechno však ještě dokáží zachránit život. O tom, jak Apple Watch někomu zachránily život, jsme vás na našem magazínu informovali již několik. I když to rozhodně nechceme přivolávat, tak v nouzové situaci se může nečekaně ocitnout každý z nás. Pokud chcete maximalizovat šance na to, aby bylo po takové situaci na konci dne vše v pořádku, tak je nutné, abyste měli vaše Apple Watch připravené. V tomto článku se proto podíváme na 5 tipů, které byste si měli projít.

Nastavení a aktualizace Zdravotního ID

Naprostým základem každého uživatele iPhonu a Apple Watch je mít správně a kompletně vyplněné Zdravotní ID. Jedná se o jakousi kartu s vašimi zdravotními informacemi, ve které se kromě váhy, výšky či data narození mohou zobrazit například také nemoci, užívané léky, krevní skupina a další důležité informace. Pro nastavení Zdravotního ID přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky sjeďte níže a otevřete sekci Zdraví. Tady pak přejděte do Zdravotní ID, vpravo nahoře klepněte na Upravitvložte veškeré informace, které můžete. Nezapomeňte Zdravotní ID také pravidelně aktualizovat.

Přiřazení nouzových kontaktů

Součástí Zdravotního ID je mimo jiné také možnost pro přiřazení nouzových kontaktů. Pokud se tedy někdy ocitnete v nouzové situaci a bude vám zavolána pomoc, tak dojde taktéž k automatickému kontaktování těchto nouzových kontaktů. Pro přiřazení nouzových kontaktů přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky sjeďte níže a otevřete sekci Zdraví. Tady pak přejděte do Zdravotní ID, vpravo nahoře klepněte na Upravit. Zde se přesuňte dolů ke kategorii Nouzové kontakty a klepněte na přidat nouzový kontakt.

Zobrazení Zdravotního ID při zamčení

Aby bylo možné na vašich Apple Watch zobrazit Zdravotní ID i když jsou zamčené, tak tuto možnost musíte aktivovat. Jedná se o naprostý základ, protože Zdravotní ID pod zámkem je jednoduše k ničemu a nepomůže vám. Toho docílíte tak, že na iPhonu přejdete do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky sjeďte níže a otevřete sekci Zdraví. Tady pak přejděte do Zdravotní ID, vpravo nahoře klepněte na Upravit. Zde se přesuňte úplně dolů a přepínačem aktivujte v kategorii Krizový přístup možnost Zobrazit při uzamčení.

Využití Siri pro zavolání nouzových kontaktů

V případě, že si prostřednictvím zmíněného postupu na vašich Apple Watch v rámci Zdravotního ID nastavíte nouzové kontakty, tak je kdykoliv můžete taktéž jednoduše vytočit, a to prostřednictvím Siri. Postup je jednoduchý – stačí, abyste řekli příkaz Hey Siri, call my emergency contact. V případě, že máte nouzových kontaktů nastavených více, tak je ještě následně nutné si zvolit, který z nich chcete kontaktovat, a to buď řečením jména, anebo klepnutím na displej hodinek.

Aktivace Detekce pádu

Pokud vlastníte Apple Watch Series 4 a novější, tak byste rozhodně měli mít aktivní funkci Detekce pádu. Jak už název napovídá, tak hodinky dokáží zaznamenat tvrdý pád. Pokud k tomu, dojde, zobrazí se na displeji rozhraní, které vás o této skutečnosti informuje. Následně si pak můžete zvolit, zdali chcete zavolat pomoc, anebo zdali jste v pořádku. Pokud do minuty neprovedete žádný úkon, automaticky se zavolá pomoc. Pro zapnutí Detekce pádu přejděte na vašem iPhonu do aplikace Watch, kde v sekci Moje hodinky sjeďte níže a otevřete kolonku Tíseň SOS. Zde pak dole přepínačem aktivujte Detekce pádů.

Dnes nejčtenější

.