Zavřít reklamu

iPhone nezvoní je problém, se kterým se dost možná setkala většina uživatelů jablečných telefonů. Ve většině případech se však nejedná o nějaký závažný problém, který by nešel řešit – tedy pokud nemáte špatný reproduktor. Pokud tedy máte problém s tím, že neslyšíte příchozí hovory a často je nezvedáte, tak se v tomto článku společně podíváme na celkově 5 tipů, které vám mohou pomoci s řešením. Vrhněme se přímo na věc.

Zkontrolujte tichý režim a soustředění

Pokud váš iPhone nevyzvání, tak první věcí, kterou byste měli zkontrolovat, je tichý režim a soustředění. Co se týče soustředění, tak jeho aktivaci poznáte jednoduše, a to na více místech – například na zamknuté obrazovce. Pro jeho vypnutí stačí přejít do ovládacího centra, kde prvek k ovládání najdete. Horší je to však s tichým režimem, u kterého si uživatelé často stěžují na to, že nejde žádným způsobem poznat jeho aktivní stav. Zkontrolujte tedy prostřednictvím přepínače na levé straně těla zařízení, že máte tichý režim vypnutý.

Odpojte Bluetooth zařízení

Používáte často k přehrávání hudby Bluetooth zařízení, například AirPody či bezdrátové reproduktory? Pokud ano, tak právě zde může být problém, pokud iPhone nevyzvání. Konkrétně může docházet k tomu, že se zvuk vyzvánění přehraje právě na připojeném Bluetooth zařízení, které může být kompletně ztišené, anebo vypnuté s tím, že je k němu iPhone nějakým omylem i nadále připojen. Přepněte tedy výstupní zařízení na váš iPhone – přejděte do ovládacího centra, kde v pravém horním rohu dlaždice se zvukem klepněte na příslušnou ikonu. Pak už jen níže klepněte na váš iPhone, čímž se výstup přepne na něj.

Změna hlasitosti

Pokud máte funkci aktivní, tak lze hlasitost vyzvánění na vašem iPhonu jednoduše měnit prostřednictvím tlačítek hlasitosti na levé straně těla zařízení. Primárně však ale slouží tato tlačítka ke změně hlasitosti médií. To znamená, že můžete mít hlasitost médií nastavenou na maximum, zatímco vyzvánění bude bez vašeho vědomí na nejnižší úrovni. Pokud zmíněnou funkci máte aktivní, tak se přesuňte do aplikace Telefon, kde pak tlačítky hlasitost vyzvánění změňte. Popřípadě stačí přejít do Nastavení → Zvuky a haptika, kde v kategorii Hlasitost vyzvánění a upozornění změňte hlasitost pomocí posuvníku s tím, že se vám vyzvánění rovnou přehraje.

Vypněte ztišení neznámých volajících

Součástí iOS je funkce, díky které je možné nechat automaticky ztišit příchozí hovory od neznámých vlajících, tedy od jedinců, které nemáte uložené v kontaktech, kterým jste nikdy nevolali, a které nezná ani Siri. Pokud vám tedy iPhone vyzvání u známých čísel, ale u neznámých ne, tak víte, kde je zakopaný pes. Pro deaktivaci této funkce stačí přejít do Nastavení → Telefon → Umlčet neznámé volající, kde pak tuto funkci přepínačem deaktivujte.

Zkontrolujte přesměrování hovorů

Na vašem iPhonu je také možné aktivovat přesměrování hovorů. To se hodí například tehdy, pokud jedete na dovolenou a nechcete být rušeni. Zvolíte si jednoduše číslo a veškeré příchozí hovory tak budou přesměrovány právě na něj. Jakmile funkci aktivujete, tak ji samozřejmě nesmíte zapomenout také vypnout, aby se vám poté mohl kdokoliv dovolat. Pro vypnutí přesměrování hovorů přejděte do Nastavení → Telefon → Přesměrování hovoru, kde tuto funkci přepínačem deaktivujte.

Dnes nejčtenější

.