Zavřít reklamu

Apple Watch zdaleka nemusí sloužit jenom jako „prodloužení“ iPhonu. Nezanedbatelný přínos mají i v oblasti lidského zdraví. V dnešním článku vám ukážeme pět způsobů, kterými vám Apple Watch pomáhají udržet se v kondici a pečovat o zdraví.

Péče o sluch

Váha, pohyb a výživa nejsou jediné oblasti, ve kterých vám Apple Watch mohou pomoci. Využít je můžete také při ochraně vašeho sluchu, a to díky aplikaci Hluk. Vedle aplikace Hluk je k dispozici také funkce, která vás upozorní, kdykoli posloucháte hudbu s příliš vysokou hlasitostí. Jakmile budete příliš dlouho poslouchat příliš hlasitou hudbu, hodinky Apple Watch a iPhone vás upozorní, že pokud budete takto hudbu poslouchat dál, mohly by se u vás v budoucnu objevit problémy se sluchem. Pro aktivaci aplikace Hluk spusťte na vašich Apple Watch Nastavení -> Hluk, kde aktivujete funkci Měření hlasitosti zvuků v okolí a nastavíte požadovanou hladinu decibelů.

EKG

Skvělou funkcí, kterou nabízí novější modely hodinek Apple Watch, je EKG. Klasickému EKG se tato funkce samozřejmě nevyrovná, slouží ale jako skvělý nástroj pro to, abyste si vy nebo dokonce váš lékař udělali přibližnou představu o tom, v jaké kondici je vaše srdce. Mnoho lidí tvrdí, že jim aplikace EGC na hodinkách Apple Watch zachránila život, a může pomoci i vám. Na Apple Watch spusťte Nastavení -> Srdce, kde se můžete informovat o aktivaci funkce EKG a nastavit upozornění na nezvyklé změny v srdečním tepu.

Pobyt ve stoje

Spoustě uživatelů připadají notifikace na pobyt ve stoje otravné a často nechodí ve vhodnou chvíli, proto je plno z nás deaktivuje. To ale neznamená, že by pravidelné vstávání nemělo žádný smysl. Pokud pracujete v kanceláři nebo celý den sedíte u počítače, měli byste se pokusit alespoň jednou za hodinu vstát a pohnout se. Nejenže si tak udržíte lepší zdravotní stav, ale budete se také cítit uvolněně a s větším množstvím energie.

Sledování spánku

Novější modely Apple Watch umí sledovat délku spánku, a brzy budou umět sledovat i jeho kvalitu. Uživatelé tak získají lepší přehled o délce a kvalitě svého spánku. Apple Watch a iPhone navíc také nabízí funkci Noční klid, která vám má pomoci začít odpočívat a držet se dál od technologií těsně předtím, než byste měli jít spát. Pro přizpůsobení sledování spánku spusťte na vašem iPhonu Zdraví, vpravo dole klepněte na Prohlížení a zvolte Spánek. Zde můžete nastavit vše potřebné včetně případných zkratek pro Noční klid.

Detekce pádu

Apple Watch jsou vybaveny funkcí detekce pádu. Tato funkce automaticky rozpozná, když spadnete. Hodinky se vás pak zeptají, jestli jste v pořádku, a pokud po určitou dobu neodpovíte nebo se nepohnete, na místě zavolají na tísňové kontakty. Tato funkce vám může zachránit život a je ideální, pokud často padáte – například z důvodu zdravotní indispozice – nebo provozujete intenzivní sport, při kterém byste mohli upadnout do bezvědomí. Pro aktivaci detekce pádu spusťte na Apple Watch Nastavení -> SOS -> Detekce pádu, kde aktivujete příslušnou položku

Dnes nejčtenější

.