Zavřít reklamu

Sbohem, Intele. Tak přesně takto by se dalo s trochou nadsázky popsat rozhodnutí Applu z hlediska komponentů v MacBooku Air M2. Kalifornský gigant totiž ze stroje odstranil poslední pozůstatek po jeho předešlém dlouholetém partnerovi a de facto se tak vydal zcela vlastní cestou. 

Přestože procesor od Intelu zahodily MacBooky Air již v roce 2020, když přešly na Apple M1, stále se v nich nacházel ovladač portů USB-C/Thunderbolt právě z dílny Intelu. To se ale u nového MacBooku Air M2 změnilo. Vzhledem k tomu, že jej bylo třeba od základu přepracovat jak zvenku, tak i zevnitř, rozhodl se Apple pro vytvoření vlastního ovládacího řešení pro porty, kterým tak to od Intelu nahradil a tím se zcela zbavil závislosti na něm, což je pro něj velmi pozitivní. Právě osamostatnění se z hlediska komponentů je totiž pro Apple v posledních letech alfou a omegou. 

Jelikož se změna ovladače od Intelu za vlastní řešení Applu absolutně v ničem neprojevuje, nevěnovala se tomuto komponentu prakticky žádná pozornost. Ve své podstatě se přitom jedná o relativně důležitou věc z hlediska partnerských vztahů, jelikož úplné odstranění znamená definitivní tečku za dlouholetým partnerstvím, které se ještě relativně nedávno mohlo zdát jako neochvějné. 

Dnes nejčtenější

.