Zavřít reklamu

Je tomu jen pár týdnů, co se začaly ve světě šířit zprávy o tom, že má Apple problémy s výrobou iPhonů 14 Max a to dokonce tak velké, že hrozí na podzim tohoto modelu nedostatek a už tu máme další nepříjemné zprávy. O ty se tentokrát postaral analytik Ming-Chi Kuo, jehož zdrojům se podařilo zjistit, že se výroba iPhonů 14 (Pro) značně zadrhává. Na vině je dodavatelský řetězec komponentů. 

Kuovy zdroje tvrdí konkrétně to, že někteří dodavatelé Applu nejsou schopni dodávat nasmlouvané objemy komponentů, kvůli čemuž tedy není možné montovat iPhony v množství, se kterým Apple doposud počítal. Výpadek některých dodavatelů má však být údajně Apple schopný vcelku slušně nahradit zvýšením odběru od jiných dodavatelů, díky čemuž by tak neměla být ve výsledku dostupnost iPhonů na podzim výrazně horší. Než se však podaří u alternativních dodavatelů objednávky navýšit, ztratí se samozřejmě drahocenný čas, což se zkrátka někde projevit musí. 

Poměrně zajímavé je přitom to, že problémy s dodávkami nejsou jen u zbrusu nových komponentů typu displeje s průstřelem, ale údajně jsou problematické třeba i dodávky paměťových modulů, baterií či procesorů. Dodavatelé těchto komponentů mají totiž jednak problémy se sháněním materiálu, ale taktéž musí řešit vyšší zájem ze strany ostatních společností, což jim podnikání značně komplikuje. Do září, kdy se mají iPhony představit, je nicméně ještě relativně dost času a panikařit tedy zatím nemá smysl. Pokud však bude Apple podobné trable řešit dlouhodobě, zhoršené dostupnosti nových iPhonů se zkrátka nevyhne. 

Dnes nejčtenější

.