Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že Apple chystá na letošní podzim kromě standardních Apple Watch “Series” a levnějších SE i nový, odolný model cílící na náročné uživatele s označením Pro. Pokud si však myslíte, že se z nich stane prodejní hit, stejně jako je tomu u Pro řady iPhonů, jste na omylu. Tvrdí to alespoň zdroje analytika Rosse Younga sahající dle všeho přímo do dodavatelského řetězce Applu. 

Youngovy zdroje tvrdí konkrétně to, že zatímco standardních Apple Watch Series 8 má Apple v e třetím čtvrtletí letoška prodat čtyři miliony kusů, modelu Apple Watch Pro se má prodat pouhoupouhá čtvrtina – tedy jen jeden milion kusů. Hodinky tedy převezmou pozici “Edition” modelů z předešlých let, které se taktéž vyznačovaly vyšší cenou, avšak na rozdíl od modelu Pro již nenabízely nic navíc z hlediska technických specifikací. Jak se však zdá, ani ty nemají být schopné v případě smartwatch přimět jablíčkáře k připlacení si. 

Ačkoliv se v tuto chvíli samozřejmě nedá se stoprocentní jistotou předpovídat vývoj prodejů, Apple disponuje extrémně přesnými průzkumy trhu a tudíž lze říci, že jejich vyplnění je velmi pravděpodobné. Je nicméně otázkou, zda se bude Apple s něčím podobným dlouhodobě spokojit, nebo potká Apple Watch Pro za pár let stejný osud jako například iPhone mini, který se na trhu ohřál jen dva roky – respektive by tomu tak být mělo. Letos jej totiž má nahradit model 14 Max. 

Dnes nejčtenější

.