Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár lety Apple externí monitory nenabízel, ač s nimi slavil v minulosti úspěch, nyní se v jeho nabídce zabydlely celkem dva modely – konkrétně Pro Display XDR a Studio Display. Tuto dvojici by navíc měl v dohledné době doplnit další kousek ve formě menšího profesionálního monitoru, který bude dle všeho zasazen mírně pro high-endový Pro Display XDR. Jeho vývoj nicméně provází podle dostupných informací komplikace, které vedly k jeho odložení. 

Nový externí displej z dílny Applu si měl svou premiéru podle dostupných informací odbýt údajně ke konci letošního roku. Velmi dobře informované zdroje analytika Rosse Younga však tvrdí, že se v jeho vývoji vyskytly potíže, které přiměly Apple odložit jeho odhalení na začátek roku 2023, přičemž ani tento termín není úplně jistý. Co se pak týče technických specifikací monitoru, počítá se u něj údajně s mini LED panelem, který v současnosti využívají třeba MacBooky Pro 14” a 16”, ale hlavně s technologií ProMotion, která zvýší jeho maximální obnovovací frekvenci na 120Hz.

Jelikož je odhalení novinky zatím relativně daleko, je velkou otázkou, kolik si za ní nakonec bude Apple účtovat. K nasazení prémiových technologií bude totiž třeba připočíst i nynější situaci ve světě a kurz dolaru vůči euru, který – pokud se výhledově nezlepší – přiměje kalifornského giganta k nasazení vyšší ceny. Na jakou cifru se dostane nicméně zatím nemá smysl spekulovat. 

Dnes nejčtenější

.