Zavřít reklamu

Prodeje nové generace MacBooků Air odstartují sice až zítra v 8:00, už nyní však kolují na internetu první fotky zachycující to, jak vypadá novinka zevnitř. Ty se podařily získat konkrétně portálu 9to5mac a byť toho odhalují relativně málo, vzhledem k jejich “vzácnosti” rozhodně stojí za prohlédnutí. 

Zatímco baterie na první pohled ničím příliš nezaujme, umístění reproduktorů by mohlo. Na rozdíl od MacBooků Pro nejsou totiž umístěny vedle klávesnice, ale de facto na pantu (respektive na jeho úrovni) a je tedy otázkou, jak se toto řešení projeví na celkové kvalitě zvuku jako takového. Vcelku zajímavý pohled je i na velký pasivní chladič pokryty grafitovou páskou pro zlepšení tepelné vodivosti. Snímky pak zachycují třeba i konektor pro sluchátka, USB-C porty nebo třeba uchycení a kabeláž k Trackpadu. Možná největším překvapením fotek je pak paradoxně odstín šasi jako takového, který se zdá být výrazně světlejší než je tomu na produktových fotkách, na kterých působí MacBook Air M2 v inkoustové barevné variantě skoro až černě. Naživo však bude dle všeho výrazně světlejší. 

Zda skrývá ve svých útrobách MacBook Air M2 ještě něco zajímavého nám bohužel prozradí až následující dny a týdny, které přinesou jeho komplexnější rozebrání a tedy i odhalení jeho vylepšení. Zatím se však nezdá, že by si uvnitř novinky Apple zkoušel nové věci, ale naopak vsadil na starou dobrou klasiku, která mu funguje. 

Dnes nejčtenější

.