Zavřít reklamu

Minulý pátek odstartovaly objednávky nových MacBooků Air osazených čipy M2, které kromě nich lákají zejména na zbrusu nový design vycházející ze 14” a 16” MacBooků Pro. A i u tohoto stroje se zopakovala tradice posledních let ve formě  brzkého vyprodání některých konfigurací v čele se základní temně inkoustovou. Tentokrát se však jedná svým způsobem o překvapení. 

Zatímco hvězdně bílý MacBook Air M2 vám dokáže Apple i při dnešním objednání dodat v pátek 15. července – tedy v první den prodejů tohoto stroje – a vesmírně šedá spolu se stříbrnou pak má být k dostání v průběhu následujícího týdne, u temně svítí termín dodání mezi 2. a 9. srpnem. Jedná se tedy o poměrně vzdálenou budoucnost, která je s ohledem na cenu 36 990 Kč u základního stroje více než překvapivá. To proto, že oproti MacBookům Air M1, které jsou stále oficiálně v nabídce, si zařízení výkonnostně polepší z hlediska CPU jen o zhruba jednu pětinu, za kterou si však Apple naúčtuje na svém eshopu o téměř 7000 Kč víc než kolik chce za M1 modely. Podíváme-li se pak na nabídku jiných ověřených prodejců v čele s Alzou, zjistíme, že MacBooky Air M1 lze sehnat i za 27 090 Kč – tedy o 9900 Kč levněji než kolik si Apple účtuje za základní MacBook Air M2. Jedná se tedy o skutečně velký rozdíl – tedy minimálně s ohledem na to, na jakou cílovou skupinu MacBookem Air Apple míří. 

Bude extrémně zajímavé sledovat první zprávy o prodejnosti novinek, jelikož ohlasy na ní nejsou ani v zahraničí zatím jakkoliv žhavé. První recenze sice ještě zatím nevypluly, avšak minimálně z nejrůznějších anket, které jsou k dohledání na sociálních sítích či webech se tak úplně nezdá, že by byl po novinkách až takový hlad. Nejlepší však bude bezesporu počkat na první oficiální slova Applu, ale i průzkumy nezávislých analytických společností. 

MacBook Air M1 lze zakoupit za 27 tisíc korun zde

Dnes nejčtenější

.