Zavřít reklamu

Vyrážka po Apple Watch je něco, s čím se potýká velká část uživatelů jablečných hodinek. Tato vyrážka konkrétně může způsobovat zarudnutí a svědění kůže s tím, že často může být velmi nepříjemná. Nejčastěji se projevuje v místech, kde se dotýká s kůží buď samotný řemínek, anebo přímo v místě samotných Apple Watch. Pokud se s vyrážkou po využívání Apple Watch setkáváte i vy, tak v tomto článku najdete 5 tipů, které vám jí zabránit. Vrhněme se přímo na věc.

Odtáhněte řemínek

Máte-li často po využívání Apple Watch vyrážku, tak hned první tip je nejúčinnější – lehce odtáhněte řemínek. Uživatelé často mají řemínek velmi silně přitažený k ruce, a to z toho důvodu, aby při aktivitě nedocházelo k poskakování Apple Watch. Pravdou ale je, že byste jablečné hodinky nikdy neměli mít přitažené úplně pevně. Je nutné najít ideální místo, kdy hodinky nebudou úplně volné, ale zároveň nebudou škrtit ruku. Při nadměrném utažení se pod řemínkem a hodinkami usazuje pot, který vyrážku způsobuje. Odtáhnutím zajistíte možnost ruce „dýchat“. Kromě vyrážky můžete mít při přiškrcení problémy i s prokrvením ruky.

jak-nosit-apple-watch-aw-apple
Zdroj: Apple.com

Vyměňte silikonový řemínek za jiný

Většina z nás našla v balení Apple Watch silikonový řemínek, který je nejběžnější a nejlevnější. Pravdou ale je, že silikonové řemínky nejsou žádným způsobem prodyšné, což je největší problém. Pod silikonovým řemínkem se tak často usazuje pot, bakterie a nečistoty, které následně mohou způsobit podrážení či vyrážku. Se silikonovými řemínky mají nejčastěji problém uživatelé s nadměrně náchylnou pokožkou – a ti by tak silikonové řemínky měli nosit co nejméně. K dispozici je nespočet lepších typů řemínků, například nylonové či pletené.

Řemínky pro Apple Watch koupíte zde

Máte rádi silikon? Využijte ten s dírkami

Vyzkoušeli jste už několik typů řemínků, ale zjistili jste, že vám nejvíce sedí ty silikonové? Pokud ano a nechcete žádný jiný typ řemínku nosit, tak ani v tomto případě není vše ztraceno. Existují totiž silikonové řemínky, které v sobě mají dírky, prostřednictvím kterým může pokožka o něco lépe dýchat. Pokud tedy využijete tento silikonový řemínek s dírkami a nadměrně jej nebudete utahovat, tak byste s vyrážkami neměli mít problém.

Sundejte mokrý řemínek

Cvičíte, plavete se koupete s nasazenými Apple Watch? Pokud ano, tak se samozřejmě nejedná o nic pozoruhodného – ba naopak. Avšak pokaždé, když vaše Apple Watch a jejich řemínek namočíte, byste je co nejdříve měli sundat a zbytečně je nenosit. Pot, voda či vlhkost, která se usadí pod řemínkem či samotným tělem jablečných hodinek, může způsobit podráždění kůže. Po každé aktivitě, kdy zůstane váš řemínek mokrý, tedy buď hodinky ideálně sundejte a nechte ruku dýchat, anebo případně Apple Watch vysušte a vyměňte si řemínek za nový a suchý.

Udržujte hodinky čisté

Apple Watch, stejně jako ostatní zařízení, jsou plné bakterií. Z toho důvodu je nutné, abyste je udržovali čisté – a teď není řeč jen o jejich displeji. V případě, že s jablečnými hodinkami cvičíte, tak zespodu na jejich senzorech může zůstat usazený zaschlý pot a další nečistoty, což rozhodně nepatří mezi cokoliv zdravého. Ideálně tak hodinky po každém cvičení umyjte pod vlažnou vodou a veškeré nečistoty se pokuste z těla Apple Watch odstranit tak, aby zůstaly čisté. Máte-li často vyrážky na ruce přesně pod hodinkami, tak je mohou způsobovat právě zmíněné nečistoty.

Dnes nejčtenější

.