Zavřít reklamu

Letní počasí je mnohými spojováno s vodou, grilováním a popíjením alkoholických či nealkoholických drinků a koktejlů. Pokud se však už nechcete zabývat pouze mícháním „křídel“ (vodka + nejmenovaný energetický nápoj), či jiných jednoduchých drinků, tak vám určitě přijde vhod tento článek. Míchání složitých drinků a koktejlů rozhodně není procházka růžovým sadem, pokud k tomu však budete mít kvalitní aplikaci, tak rozhodně zvýšíte pravděpodobnost, že se vám nějaký ten „sex na pláži“ umíchat podaří. Pojďme se tedy podívat na pět aplikací, které vám s mícháním složitějších nápojů rozhodně pomohou.

Cocktail Flow – Drink Recipes

Hned jako první v pořadí jsem si dovolit umístit ze seznamu asi nejlepší aplikaci – Cocktail Flow. Aplikace Coctail Flow se nám dokonce velmi osvědčila i v redakci. Tím samozřejmě nechci říct, že máme v redakci alkoholiky (zdravím Jirku), ale jednoduše řečeno – když aplikace funguje dobře, tak si své uživatele najde. A to platí právě u aplikace Cocktail Flow. Aplikace je rozdělena do několika částí, kdy nejzajímavější z nich je sekce Discover. Zde může objevit nové drinky a koktejly, které jsou ověřené a pohladí vás nejen na duši, ale i na jazyku. Můžete si zvolit, jaký tip drinku chcete dnes namíchat, zároveň se u každého nápoje nachází jeho síla. V sekci Cocktails si můžete zobrazit všechny koktejly v abecedním pořadí, sekci Ingredients poté využijete tehdy, kdy si chcete zvolit ingredience, ze kterých má být nápoj složený. Koktejly jsou v aplikaci rozděleny hned do několika kategorií, například podle barev, států, ve kterých se pijí, či podle síly.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Mixology Drink & Cocktail Recipes

Aplikace Mixology obsahuje více než 8 tisíc různých receptů na drinky a koktejly z různých koutů světa. I přesto, že design aplikace je lehce zastaralý a možná zbytečně složitý, tak zvládá přesně to, co od aplikace očekáváte. Při procházení aplikace se v přehledu samotné recepty pohybují ze strany na stranu, takže se můžete i za střízlivého stavu tématicky vcítit do alkoholového opojení, které přijde teprve za pár hodin. V aplikaci Mixology si tedy můžete zobrazit různé recepty, anebo si zvolit ingredience, které máte k dispozici, a ze kterých chcete koktejl umíchat. Využít můžete také možnosti Random, kde si necháte náhodně vybrat drink, který byste dnes měli umíchat. U každého receptu je navíc k dispozici fotografie, takže vždy víte, do čeho jdete. Aplikace je k dispozici zdarma s reklamami, avšak za 25 korun si můžete stáhnout plnou verzi s názvem Mixologist.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Lush Cocktails
Lush Cocktails je jediná aplikace z našeho seznamu, která je placená. Tato appka nabízí stovky ručně vybraných receptů, takže máte jistotu, že každý drink v databázi prošel jakousi „kontrolou kvality“. V aplikaci tedy nenajdete žádné koktejly, které by nebyly předem ověřeny. Tak nějak si říkám, jakým způsobem se vlastně koktejly v aplikaci Lush Cocktails ověřují. Pokud pravidelnou degustací, tak bych možná uvažoval o nějaké brigádě. Avšak zpátky k tématu. Aplikace Lush Cocktails nabízí podobně jako ostatní aplikace také možnost vyhledávání podle ingrediencí. Oblíbené koktejly si můžete uložit do seznamu oblíbených. Design aplikace je velmi jednoduchý a společně s přehlednými ilustracemi budete mít vždy jistotu, že váš drink namícháte naprosto správně.

Aplikaci můžete stáhnout zde

 

8,500+ Drink Recipes

Aplikace 8,500+ Drink Recipes vás zaujme především číslem v názvu. Součástí aplikace je tedy přes 8 a půl tisíce různých receptů na nejrůznější drinky a koktejly. Vývojáři vsází doopravdy hodně na počet receptů, neřeší tedy příliš design aplikace, který lehce pokulhává. Počtem receptů však aplikace 8,500+ Drink Recipes válcuje všechny ostatní aplikace. Stejně tak, jako u ostatních alternativ, tak i v tomto případě si můžete zvolit vyhledávání pomocí různých kategorií či ingrediencí, které máte k dispozici. Oblíbené recepty, které se vám osvědčily, si můžete jednoduše uložit mezi oblíbené. Aplikace je k dispozici zdarma, avšak pokud chcete získat přístup ke všem receptům v databázi, tak si musíte zakoupit předplatné. To vyjde na 219 korun měsíčně, popřípadě 1370 korun ročně.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Dnes nejčtenější

.