Zavřít reklamu

Nový watchOS 9, který byl světu oficiálně představen teprve před pár týdny na WWDC, toho na Apple Watch přináší skutečně hodně. Jednu novinku, o které se v souvislosti s ním čile spekulovalo, do něj však kalifornský gigant poměrně překvapivě nepřidal. Řeč je konkrétně o režimu nízké spotřeby, jehož příchod na Apple Watch prorokoval například i extrémně přesný technologický reportér Mark Gurman z Bloombergu. Právě ten se o něm však nyní opět rozpovídal a vysvětlil jeho absenci. 

Gurmanovým zdrojům pocházejícím dle všeho přímo z Applu se tentokrát podařilo zjistit, že s příchodem režimu nízké spotřeby na Apple Watch se letos skutečně počítá, avšak v trochu jiné formě. Nemá totiž nakonec být dostupný pro všechny modely podporující watchOS 9, ale stane se z něj exkluzivita pro Apple Watch 8. Ty si svou premiéru odbudou na podzim letoška a právě úsporný režim má být prý jednou z jejich nejzajímavějších novinek, byť zatím není jasné, jak výrazně se na výdrži baterie tento prvek podepíše. Nicméně vzhledem k tomu, že chce Apple z této funkce udělat exkluzivitu, je poměrně pravděpodobné, že výdrž díky ní poskočí skutečně výrazně. 

Představení nové generace Apple Watch se dočkáme velmi pravděpodobně hned v září po boku nových iPhonů 14 (Pro). Počítá se jak s tradiční novou generací “Series” – tedy letos Series 8 -, tak i s druhou generací Apple Watch SE a s trochou štěstí taktéž příchodem zbrusu nové odolné řady určené pro sportovce a dobrodruhy. A jelikož vypadají všechny modely minimálně z uniklých informací víc než zajímavě, nezbývá než doufat, že nás Apple stejně jako v loňském roce u Series 7 nepřeveze a neodhalí nakonec produkt, který de facto nikdo neočekával. 

Dnes nejčtenější

.